شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حضرت آیت الله مکارم شیرازی گفتند:‌ اسلام هرجا سنت خوبی را دیده تأیید کرده است ولی برخی سنت‌ها همراه با اشتباه بود که اسلام آمد و آنها را اصلاح کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه،‌ این مرجع تقلید عصر امروز در ادامه جلسات تفسیر خود در شبستان امام خمینی حرم مطهر برگزار شد، به تفسیر آیه  37 سوره مبارکه احزاب پرداختند.

ایشان با اشاره به ماجرای ازدواج جناب زید، پسرخوانده نبی مکرم اسلام با زینب، دختر عمه ایشان گفتند:‌ مدتی زینب و زید با هم زندگی کردند که بعد‌ها میان آنها ناسازگاری به وجود آمد و خدمت پیامبر(ص) آمدند تا آنها را طلاق دهند که بعد از طلاق، پیامبر دختر عمه‌اش زینب را برای جبران این شکست در زندگی، برای خود عقد کرد.

این مرجع تقلید  با بیان اینکه این ازدواج بر خلاف سنت جاهلیت بود،‌ تصریح کردند: در فرهنگ عرب، پسرخوانده را مانند پسر می‌دانستند و از این رو ازدواج با همسر پسر را حرام می‌دانستند.

معظم له افزودند: در اینجا پیامبر(ص) این سنت را به وسیله ازدواج با همسر پسرخوانده خود شکست و زمانی که برخلاف اصرار پیامبر، جناب زید زینب را طلاق داد، زینب را به همسری خود انتخاب کرد. این نشان می‌دهد که همسر پسرخوانده، نقش عروس انسان را ندارد.

ایشان با بیان  این که در زمان جاهلیت سنت‌های زیادی بود که برخی خوب بود و اسلام نیز آنها را پذیرفت ادامه دادند: برخی سنت‌ها بد بود ولی قابل تغییر و دگرگون شدن بود که اسلام آنها را تغییر داد. برخی سنت‌ها نیز کلاً اشتباه بودند که اسلام با آنها مقابلکه کرد.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی  به سنتت‌های حسنه دوره جاهلیت اشاره کردند و گفتند: پنج سنت خوب در دوره جاهلیت بود که توسط عبد‌المطلب بنا گذاشته شد که بر اساس  روایتی از امام موسی کاظم علیه‌السلام شامل: حرام بودن زن پدر بر پسر،‌ قرار دادن صد شتر برای دیه انسان، تعیین شدن هفت دور طواف خانه خدا، تعلق گرفتن خمس به گنج به  دست آمده و قرار دادن چشمه زمزم به عنان سقایه الحاج می‌باشد.

ایشان افزدند: اسلام هرجا سنت خوبی را دیده تأیید کرده است ولی برخی سنت‌ها همراه با اشتباه بود که اسلام آمد و آنها را اصلاح کرد؛ از جمله آنها شوم بودن زن بود؛ اسلام خانمی که مهریه بالایی دارد و پرخرج باشد را بدقدم معرفی کرد.

این مرجع تقلید به سنت‌هایی که کاملا اشتباه بود اشاره کردند وگفتند: از جمله سنت‌های آنها زنده به گور کردن دختران، همترازی و سنت اشتباه پسرخوانده بود  که اسلام با آنها مقابله کرد.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: عجیب است برخی سنت‌های غلط هنوز هم در میان برخی اهل اطلاع و علمای عرب هم است؛ سال‌ها اسلام آمده است و این را برداشته است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha