به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام علی راد ظهر امروز در نشستی با اصحاب رسانه که در سالن اجتماعات دارالحدیث قم برگزار شد، اظهار داشت: تفسیر اهل بیت علیهمالسلام دارای جریان کهن و ریشهداری در اسلام دارد که ریشه تاریخی آن مربوط به دوران پیامبر اکرم(ص)، امام علی(ع) و سایر ائمه اطهار علیهمالسلام پایهگذاری و توسط صحابه آنها توسعه یافت.
وی با بیان این که تفسیر اهل بیت علیهمالسلام به عنوان جربانی پویا و تأثیرگذار در جهان اسلام به شمار میرود، افزود: البته با توجه به مسائل تاریخی و تنگناهای اجتماعی که بر مذهب شیعه تحمیل شده است، جریان تفسیری اهل بیت(ع) به صورت جدی و مستقل مورد توجه قرار نگرفته است.
معاون پژوهش پژوهشکده تفسیر اهل بیت(ع) پژوهشگاه قرآن و حدیث افزود: پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهمالسلام در سال گذشته با هدف تبیین نظاممند و روشمند نظریه تفسیری و دفاع منطقی در برابر شبهات و نقدهای مخالفان اعم از اهل سنت و مستشرقان و احیای میراث تفسیری تأسیس شده است.
وی ، عرضه معارف قرآنی بر پایه روایات تفسیری اهل بیت علیهمالسلام و احیای میراث تفسیری را از اهداف دیگر پژوهشکده تفسیر اهل بیت (ع) معرفی و بیان داشت: در این پژوهشکده سه گروه علمی در حال فعالیت هستند که گروه تفسیر روایی به ارائه معارف قرآن بر پایه روایات اهل بیت علیهمالسلام میپردازد.
حجتالاسلام راد با بیان این که تاکنون تفسیر روایی سوره حمد و بخشی از تفسیر روایی سوره بقره انجام شده است، تصریح نمود: گروههای قرآنشناسی و دانشهای پیرامونی و «احیا و بازیابی متون تفسیری از دیگر گروههای علمی فعال در این پژوهشگاه میباشند.
وی با اشاره به تدوین دانشنامه تفسیر امامیه پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهمالسلام پژوهشگاه قرآن و حدیث اذعان داشت: در پژوهشکده تفسیر اهل بیت علیهمالسلام دانشنامه تفسیر امامیه در حال تدوین است که به عنوان نخستین دانشنامه تخصص تفسیر اهل بیت علیهمالسلام است که به ارائه آگاهیهای مستند و پژوهشی در مورد تفسیر امامیه و اهل بیت(ع) میپردازد.