به گزارش خبرگزاری حوزه، سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، درهمايش بين المللي «حاكميت معرفتي قرآن در هويت سازي تمدني» که در محل برگزاری نمایشگاه قرآن برگزار شد، با اشاره به تأكيد مقام معظم رهبری مبنی بر ايجاد تمدن نوين اسلامی گفت: رهبر معظم انقلاب به درستی فرمودهاند که ما باید به سمت تحقق تمدن مطلوب اسلامی حرکت کنیم و بر این اساس ما باید در پی تحقق لوازم تشکیل این تمدن باشیم.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بناي رشد و گسترش تمدن اسلامي و قرآني در جهان را بر پايه علم، دانش و فناوري دانست و افزود: انسان ها در دوره جاهلیت و پیش از به بعثت رسیدن حضرت محمد (ص) به طور کامل در جهل وبی خردی مطلق غرق بودند و از علم و پیشرفت بویی نبرده بودند اما با بعثت حضرت رسول (ص) و ورود اسلام به دل های مردم ، مسلمانان با سرعت به سمت تمدن های شگفت آوري حرکت کردند كه سنگ اولیه آن را اسلام و پیامبر مهر و رحمتش پايه ريزي كرد. از آن روز تاکنون مسلمانان بهترين معلومات هر ملتي را از سراسر جهان کسب کرده و در خدمت اسلام و مسلمین نهادند .
وي با بيان اين كه تمدن اسلامي و قرآني داراي اهميت زيادي است ، گفت: مسلمانان نقاط برجسته تمامی تمدن ها را با ايده هاي مختلف از سراسر دنيا اخذ كردند تا با تشخيص حرف حق و باطل از يكديگر اقشار مختلف را به دين پيامبر دعوت كردند.
حسینی افزود: يكی از مهمترين معجزات قرآن كريم تحول در اجتماع و تأثير بر جامعهای است كه از انديشه و فكر بهرهای نبرده بودند و با بهرهگيری از قرآن كريم متحول و نقشآفرين شدند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی تصريح كرد: اسلام زيرساختها را آماده كرد و مساجد و مدارس و كتابخانهها شاهد تحول بودند؛ امروز نيز اگر بخواهيم تمدنسازی كنيم بايد عوامل و موانع و آسيبها را شناسايی كنيم.
وی گفت: مشکل غرب با ما به خاطر انقلاب نیست بلکه از این ناراحت است که ایران اسلامی با تکیه بر قرآن کریم به عوان کلام الهی اش، این گونه رو به تمدن های بزرگ و دستاوردهای عظیمی می رود که جهان را متحیر کرده است ؛ غرب نگران رشد اسلام ناب محمدي است كه با انقلاب اسلامی بر گرفته از قرآن، عترت، عصمت و طهارت است ، زيرا اسلام طالبانی ، آنها را نگران نمي كند. چون تمدنی با خود به همراه ندارد اما اسلام ناب محمدی که در ایران شاهد آن هستیم دستاوردهای بزرگی با خود به همراه داشته است .
رونمایی از کتاب «معاد و قیامت» آیتالله العظمی جوادی آملی
درادامه این همایش کتاب «معاد و قیامت» آیتالله جوادی آملی به همراه 29 اثر داخلی و بینالمللی قرآنی دیگربه همت جامعة المصطفی العالمیه ، در همایش بینالمللی حاکمیت قرآن در این همایش رونمایی شد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی رییس جامعة المصطفی العالمیه در سخنانی در زمان رونمایی از این اثر گفت: اگرچه از ابتدا تاکنون دین و ادیان الهی بسیاری از سوی پروردگار متعال به سوی انسان نازل شده است اما تمامی پیام های آسمانی و ادیان الهی دارای کتاب وفرهنگ تمدن نیستند بلکه تنها برخی از آنها دین و هویت تمدنی دارندو این افتخاری است برای ما مسلمانان که به کامل ترین دین الهی گرویده ایم و به آن تکیه کرده ایم .
وی با اشاره به اینکه در قرآن و تعالیم اسلامی ویژگی هایی وجود دارد که آن را به گفتمان تمدنی و جهان شمول تبدیل کرده است افزود: اسلام از گفتمان جامع و تمدنی برخوردار است که باید آن را در قرآن و متون احادیث شرح و در سیره پیامبر(ص) جست وجو کرد.
حجتالاسلام والمسلمین اعرافی درباره ويژگی های گفتمان تمدنساز قرآن اظهار كرد: شمول متن و تعاليم قرآن، نظاممندی و انسجام، ژرفا و عمق، عقلانيت و ابتلای بر تفكرات فلسفی و مبانی نظری، هماهنگی با فطرت انسانی و كششهای وجودی، انعطافپذيری، فرازمانی، فرامكانی، فرانژادی، فرازبانی و فرافرهنگی بودن و گره خوردن مصالح فرد و جامعه را از جمله ويژگیهای گفتمان تمدنساز قرآن كريم است که گفتمان دينی اسلامی که درواقع يك گفتمان تمدنی است به وجود آورده است .
وی با اشاره به اینکه در گفتمان تمدنی مصالح فرد و جامعه به هم گره خورده است، خاطرنشان کرد: انسان موجودی است که باید در عین توجه به زندگی فردی به زندگی اجتماعی نیز اهمیت دهد چرا که مصلحت و سعادت فردی وابسته به سعادت اجتماعی است.
رئیس جامعةالمصطفی العالمیه، پیوند زندگی عالی و عبادی و همچنین ارتباط دنیا و آخرت را از دیگر ویژگی های گفتمان تمدنی و قرآنی عنوان کرد و گفت: نگاه قرآن به تمامی انسان ها و به ویژه مسلمانان نگاهی جامع و کامل است و حق الله و حق الناس در این گفتمان تمدنی به هم پیوند خورده اند.
وی در خصوص اهمیت روز قدس اظهار داشت: نامگذاری آخربن جمعه ماه مبارك رمضان به عنوان روز قدس نيز از نمادهای گفتمان تمدنی است.
ایمان برای غرب موتور محرکی احساسی و بی عقل و منطق است
كاربو كوربوچی»، وكيل، پژوهشگر و معاون وزير اسبق برنامه و بودجه ايتاليا نيز با اشاره به اينكه قرآن كريم از پايههای زندگی ما مسلمانان است، گفت: ایمان یکی از مهم ترین و کلیدی ترین مباحث دینی است که در فرهنگ غربی با فرهنگ اسلامی تفاوت گسترده و عمیقی به اندازه یک دنیا دارند.
وی افزود: در فرهنگ غیر دینی و دین گریزی کشورهای غربی، ایمان به منزله موتوری محرک احساسات صرف است که انسان را به ترس از مُردن و تمام شدن بی هیج دلیل و منطق و مستندی وا می دارد وبه همین دلیل انسانهای جویای علم و دانش از آن ( ایمان ) فرار می کنند .
وكيل، پژوهشگر و معاون وزير اسبق برنامه و بودجه ايتاليا ادامه داد: اما در فرهنگ اسلامی ماجرا جور دیگر است ، در اسلام وقتی ما ایمان می آوریم یعنی با بلوغ و دانش به عظمت پرودگارپی بردیم و به آن شعادت می دهیم . در اسلام شهادت به وجود خداوند و وحدانيت او درواقع شهادت دادن به فهم و درك و پذيرش قلبی آن است و به همین دلیل نیز ايمان يك عمل منطقی و عقلانی و با شناخت کامل دین محسوب می شود