به گزارش خبرگزاری حوزه معظمله در روز بیست و نهمین ماه مبارک رمضان در درس تفسیرخود که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه سلامالله علیها برگزار شد، درباره زکات فطرره گفتند: نام زکات فطره، زکات الابدان یا همان زکات بدن است؛ بر اساس روایت هر مالی که در دریا و صحرا تلف می شود، برای این که است که زکات و حقوق شرعیه داده نشده است؛ یعنی این که زکات مال انسان را بیمه میکند؛ همین طور زکات فطره نیز بدن را بیمه میکند.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی به زمان زکات فطره اشاره کردند و گفتند: زکات فطریه، باید قبل از این که به نماز عید بیایید، بپردازید؛ اگر صندوقی است، باید پرداخته شود و اگر فقیری است، باید به او بدهیم. اگر فقیری معین در دسترس نیست،به نیت او میتوان او را کنار گذاشت و نماز خواند تا به او دسترسی پیدا کرد.
ایشان افزودند: قرآن میفرماید رستگاری و فلاح مال کسانی است که زکات فطره را میدهند و بعد تکبیرها را میگویند و بعد نماز عید فطر میخوانند.
معظم له به مسئله روئیت هلال اشاره کرده و گفتند: غالب منجمین بیان داشتهاند که امروز عصر، یعنی غروب چهارشنبه، هلال ماه در مناطق ما و مناطق اطراف ما امکان دیده شدن ندارد، نه با چشم معمولی و نه با چشم مسلح. ماه در حدی نیست که دیده شود.
ایشان با بیان این که ممکن است تحولی ایجاد شود و چیزی خلاف اقوال منجمان شود، افزودند: باید توجه داشت که در مسئله رؤیت هلال نیاز نیست از مجتهد تقلید کنید، خود و دوستان شما هم اگر دیدند و یقین یافتید، درست است، ولی این که با چشم مسلح یا غیر مسلح باید دیده شود، باید از مجتهد تقلید کرد.
این مرجع تقلید افزودند: بر اساس دیدگاه ما، باید با چشم معمولی دیده شود، مقلدان ما هم باید این گونه عمل کنند. کسانی که از مجتهدینی که میگویند دیدن با چشم مسلح نیز کافی است، باید از او تقلید کنند.
ایشان تصریح کردند: تکلیف عید و زکات فطره روشن است. امید است اختلافی به وجود نیاید. ماه رمضان خوبی بود و حادثه دردناکی در کشور نبود، ولو در مصر و سوریه و برخی نقاط بود، کشور ما امن و امان است و خبرهای خوبی درباره انتقال دولت بود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به توجه مردم به مساجد و جلسات قرآن، تفسیر، احکام و... در پایان افزودند: این توجه مردم را به فال نیک میگیریم که انشاءالله ملت ما آینده خوبی در پیش خواهند داشت و مشکلات و گرفتاریها روز به روز کمتر خواهد شد.