پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مسافرت، مدرسه‌اي براي تربيت نفوس، و درس‌گرفتن از گذشتگان و كسب فضيلت‌هاي جديد شمرده شده است.

آیت الله العظمی صافی گلپایگانی  در نوشتاری به اهمیت مسافرت ونیز نگاه اسلام به این امر پرداخته‌اند، متن نوشته این مرجع تقلید به مناسبت ایام مسافرت تقدیم می‌گردد.

مسلمان شيعي بايد همواره اعمال و رفتار خود را با قرآن و سيره‌ي ائمه عليهم ‌السلام بسنجد و در آن چهارچوب حركت نمايد.

در قرآن مجيد و كلمات اهل بيت عليهم ‌السلام، به مسافرت، تشويق و ترغيب گرديده است و آن را آينه‌ي عبرت دانسته و مي‌فرمايد: «سِيرُوا فِي الْأَرْضِ ثُمَّ انْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِين»(1)، «أَفَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ كَانُوا أَكْثَرَ مِنْهُمْ وَ أَشَدَّ قُوَّةً وَ آثَاراً فِي الْأَرْضِ»(2) و در شعري منسوب به امير مؤمنان علي عليه‌السلام است كه:

تَغَرَّبْ عَنِ الْأَوْطَانِ فِي طَلَبِ الْعُلَى

وَ سَــافِرْ فَفِي الْأَسْفَارِ خَمْسُ فَوَائِدَ

تَفَـــرُّجُ هَمٍّ وَ اكْتِــــسَابُ مَعِيشَةٍ

وَ عِـــلْمٌ وَ آدَابٌ وَ صُحْبَــةُ مَاجِد(3)

كه در واقع مسافرت، مدرسه‌اي براي تربيت نفوس، و درس‌گرفتن از گذشتگان و كسب فضيلت‌هاي جديد شمرده شده است، اما متأسفانه، تشويق‌هايي كه اكنون براي بعضي از مسافرت‌ها قرار داده شده است، در مسير ترويج گناه و انتقال فرهنگ و آداب غلط ديگران و مفاسد اعتقادي و سوغات انواع مدها به‌وسيله لباس و كفش و ... مي‌باشد. مؤمنان بايد توجه داشته باشند كه اگر كسي براي ارتكاب اين محرّمات به مسافرت برود، سفر او، سفر معصيت و در صورت فوت و عدم توبه، مهاجر الي الشيطان خواهد بود.

پي‌نوشت‌ها:

. سوره انعام، آيه11.

. سوره غافر، آيه82.

. مستدرك الوسائل، ج8، باب استحباب السفر.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha