چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
کد خبر: 317987
۲۷ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۱:۳۷

برخلاف برخی تصورات موجود در جامعه، اموری مانند ورزش، موسیقی و تفریحات گوناگون، هرگز نمی توانند جای «مذهب» را پر کنند، زیرا هر کدام از این امور در موضوعات مخصوص به خود کاربرد دارند.

حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالباقی اسحاقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در گیلان با تاکید بر نهادینه شدن سبک زندگی اسلامی و با اشاره به اینکه نقش «مذهب» در زندگی جوانان، بسیار مهم و لازم است، گفت: در واقع مذهب باید به عنوان یک «سبک زندگی» برای حال و آینده ی جوانان مطرح باشد تا جوانان با اطمینان کامل، گام های محکمی در مسیر ساختن زندگی خویش بردارند.

وی با نقد این نظر که «تفکر مذهبی کهنه و متناسب شرایط فعلی نیست»، تصریح کرد: هر قدر در زندگی انسان عوامل ناشناخته و متغیر بیشتر باشد و او نیز بتواند به بی ارزشی دنیای مادی پی ببرد، بیش از پیش نیازمند اعتقاد داشتن به یک سری اصول عقاید ثابت، مستحکم و غیر قابل تغییر می‌باشد تا بر اساس آن، تکلیف خویش را بداند و به سرگردانی دچار نشود.

رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان گیلان، ادامه داد: برای انسانی که در دنیایی از ناملایمات و معضلات پیچیده و گیج کننده دست و پا می‌زند و برای رهایی خویش می‌کوشد، تنها «دین» است که چنین اصول با ارزش و استواری را به آدمی هدیه می‌کند.

وی ابراز داشت: وقتی شما به طور عمیق در مورد مفهوم اساسی زندگی بیاندیشید و به دنبال جهت و اهداف آینده خود باشید، آنگاه لازم است که با یک مذهب حق و آموزش های سالم آن، بزرگ شده و رشد نمایید.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تاثیر دین بر زندگی انسان، خاطرنشان کرد: دین الهی و نه ساختگی، ارتباط شما را با خداوند برقرار کرده و پناهگاهی مطمئن برای روزهای سخت و دشوار خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی با بیان اینکه دین، پوچی، سرگشتگی و بلاتکلیفی را از ذهن  بشر می‌زداید تصریح کرد: دین، احساسِ نداشتن همراه و یاور را از فکر آدمی خارج کرده و  به انسان حالتی روحانی و معنوی می‌بخشد.

وی در ادامه گفت: انسان بدون دین، مانند کسی است که در یک شهر بزرگ و غریب به دنبال کسی از افراد فامیل خود می‌گردد، ولی نه نشانی و آدرس دقیقی از او دارد و نه پولی که بتواند سوار اتوبوس شده و حداقل به وطن خود بازگردد.

رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان گیلان با بیان اینکه جوانان نسبت به سایر اقشار مردم نیاز بیشتری به آموزه های دینی دارند، گفت:  به همین خاطر، همه ادیان الهی نسبت به اعتقادات مذهبی جوانان تاکید زیادی دارند، زیرا جوان نسبت به دیگر افراد جامعه به سبب قرار گرفتن در آغاز راه زندگی، طاقت و تحمل کمتری در برابر حوادث و اتفاقات ناشناخته و غیرقابل پیش بینی دارد و ممکن است به سرعت خود را ببازد.

حجت الاسلام والمسلمین اسحاقی تصریح کرد: برخلاف برخی تصورات سطحی، اموری مانند ورزش، موسیقی و تفریحات گوناگون، هرگز نمی توانند جای «مذهب» را پر کنند، زیرا هر کدام از این امور در موضوعات مخصوص به خود کاربرد داشته و در برخی مواقع به پول و امکانات مادی وابسته اند، اما در این بین تنها چیزی که نیازی به هیچکدام ندارد، اعتقاد دینی است.

وی سپس اظهار کرد: ارزش داشتن اعتقادات دینی در جوانی، به حدی مهم است که پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود: «اگر جوانی یک رکعت نماز بخواند، ارزش طاعت او، از ۷۰ رکعت نماز یک پیرمرد که در جوانی، انسان شایسته ای نبوده و در دوران میان سالی و کهن سالی، توبه کرده است بالاتر می‌باشد.

این استاد حوزه و دانشگاه در آخر یادآور شد: در حدیث دیگری، بیان شده است: «پیرمردی که از جوانی در راه خدا قرار داشته، وقتی به سن بزرگ سالی می‌رسد، مشاهده او، انسان را به یاد پروردگار می‌اندازد و نگاه به چهره و سیمای وی عبادت است، زیرا چنین فرد شایسته ای، عمر شریف خود را در راه پاکی و بندگی خداوند متعال، صرف نموده و اکنون صلاحیت دارد که به عنوان یک «الگو»، سرمشق دیگران باشد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha