حجتالاسلام والمسلمین ناصر سقای بیریا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در خصوص نقش روحانیت در نظام جمهوری اسلامی، اظهار داشت: انقلاب ماهیت اسلامی دارد و روحانیت نیز در حقیقت از نظر علمی و عملی با اسلام ارتباط دارد و به همین دلیل بخش اعظمی از تئوری فکری و هدایت انقلاب بر دوش آنها است.
وی با بیان این که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیتهایی وجود دارد که جز حوزههای علمیه از عهده هیچ نهادی برنمی آید، تصریح کرد: منصبهایی نظیر ولایت فقیه، مرجعیت تقلید، قوه قضائیه و شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی فقط از طریق حوزههای علمیه تامین میشود.
* حوزههای علمیه در نظام نقش بیبدیلی را ایفا میکنند
رئیس مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم، با تاکید بر این که حوزههای علمیه در جمهوری اسلامی نقش بیبدیلی را ایفا میکنند، ابراز داشت: بسیاری از خدمات فرهنگی در کشور به مدد حوزههای علمیه تولید و ترویج میشود.
* بخشی از اقدامات روحانیت قانون نانوشته است
حجتالاسلام والمسلمین سقای بیریا با اشاره به این که پس از پیروزی انقلاب اسلامی وظایف متنوع و سنگین تری بر عهده روحانیت قرار گرفته است، تصریح کرد: بخشی از اقدامات و فعالیتهایی که روحانیت انجام میدهد، قانون نانوشته است و در واقع در قانون اساسی کشور یا آئین نامه ای ثبت نشده است.
وی با تاکید بر این که حوزههای علمیه و نظام با یکدیگر مرتبط هستند، خاطرنشان کرد: برخی افراد معتقدند نظام و حوزه هیچ ارتباطی با هم ندارند و هر کدام باید مستقل باشند و لزومی ندارد تعاملی میان این دو رکن اساسی باشد.
* جدایی میان حوزه و نظام معنا ندارد
حجت الاسلام والمسلمین بیریا با اشاره به این که در دیدگاه امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری جدایی حوزه و نظام معنایی ندارد، تصریح کرد: رهبر انقلاب در سفر اخیر خود به قم فرمودند حوزههای علمیه، بوجود آورنده انقلاب هستند.
انتهای پیام/