حجتالاسلام والمسلمين محمدعلی انصاري رييس عقيدتي سياسي قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبياء(ص) ارتش جمهوري اسلامي درگفتوگوي اختصاصی با خبرگزاری حوزه در تهران، حوزههاي علميه را خاستگاه نظام و انقلاب عنوان كرد و اظهار داشت: اين سند افتخار حوزههاي علميه است كه پس از پيروزي شكوهمند انقلاب اسلامي هيچگاه ارتباط و تعامل سازنده خود با دولت اسلامي را قطع نكرده و همواره در مقاطع مختلف، نظرات و ديدگاههای سازنده خود را مبتني بر آموزههاي ديني در اختيار دولتمردان قرار دادهاند تا مشكلات پيش روي آنان به سهو لت حل گردد.
* تعامل سازنده حوزه با همه دولتها
وي با انتقاد از تبليغات مسموم برخي بدخواهان انقلاب در القاي قطع تعاملات حوزه با دولت گفت: هيچ دولتي هرگز بینیاز از رهنمودهای مراجع و علماء نبوده و دولتها همواره ارتباط خود را با مراجع عظام تقليد، علما و حوزويان حفظ کرده و اين ارتباط همیشه برقراربوده، اما شايد شدت و ضعف اين ارتباطات در برههای از زمان و در برخي دولتها متفاو ت بوده است.
حجتالاسلام والمسلمين انصاري با اشاره به جايگاه رفيع حوزهها در جامعه اسلامي و ضرورت بهرهگيري ازاين پايگاه اجتماعي گسترده، تصريح كرد: علما و مراجع بزرگوار حوزه كمر همت را براي حل مشكلات مردم و نظام بستهاند؛ در بخش امور فرهنگي كه اصليترين كار حوزهها است نيز از ارائه راهكارها و ديدگاههاي خود دريغ ننمودهاند، لذا هر دولتي به ميزاني كه به علما نزديكتر بوده برده و به هرميزان كه فاصله گرفته به همان مقدار ضرر كرده و پايگاه اجتماعي خود را از دست داده است.
* انتظارتعامل محكمترحوزهها با دولت جديد
رييس عقيدتي، سياسي پدافند ارتش جمهوري اسلامي در ادامه با اشاره به سفر رييس جمهور به قم و ديدار با مراجع عظام گفت: رييس دولت يازدهم پرورش يافته حوزههاي علميه است و شايد امروز بتوانيم اين را به عنوان يك افتخار بگويم كه باز هم مردم به اين نتيجه رسيدند که براي حل مشكلات اجرايي كشور به يك روحاني اعتماد كنند و قطعا حجت الاسلام والمسلمین روحاني هم از اين فرصت و نعمت الهي كه خدمتگزار مردم است، مطابق با سياستهاي نظام و منويات مقام معظم رهبري حداكثر استفاده را خواهد کرد تا زمينه تعاملات بيشتر و محكمتر حوزهها و دولت یازدهم دهم فراهم گردد، البته سفر ايشان به قم و ديدار با مراجع و بزرگان حوزه هم حاكي از همين مسئله است كه اميدواريم محقق گردد.
* حوزههاي علميه، پرچمدار اشاعه دين
حجتالاسلام والمسلمين انصاري با اشاره به نقش اساسي حوزههاي علميه در ترويج و اشاعه آموزههاي غني دين مبين اسلام گفت: بديهي است پرچمدار اصلي و اصليترين نهاد مباحث ديني اعم از عرصههاي تحقيق، بررسي و جستجو و به ويژه در اشاعه و گسترش دين، حوزههاي علميه بوده و اين امر مهم درتاريخ حوزه به خو بي نشان داده شده و امروز هم در تمام دنيا به ويژه جهان تشيع مورد قبو ل واقع شده است.
وي ادامه داد: انقلاب شكوهمند اسلامي ايران با حضور مردم در صحنه به وجود آمده و پيروز شد، اما پرچمداري آن با حوزههاي علميه و امام خميني (ره) كه خود برخاسته و تربيت يافته دامن پاك علماي حوزوي بود، محقق گردید. امروز اين انقلاب به پشتوانه حوزههاي علميه، نگاههاي فردي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي دنيا را تغيير داده و مدل و رو يكرد جديدی براي اداره جهان با پرچمداري حوزه معرفي نموده است.
* استفاده ازروشهاي سنتي دركنار فناوري روز
حجتالاسلام والمسلمين انصاري امر تبلیغ را مدنظر قرار داد و با تاکید بر استفاده از روشهاي تبليغ سنتي در كنار بهرهگيري از فناوريهاي جديد و نوين در امر ترويج و اشاعه علوم ديني، يادآور شد: با توجه به اهميت حوزه در طول تاريخ و در عصر حاضر و جايگاه اين نهاد مقدس در اشاعه دين، دو راهكار مناسب وجود دارد، يكي استفاده از شيوه سنتي و ديرينه حوزههاي علميه در قالب منبر، سخنراني و كتاب است كه البته بسيار مهم و تاثيرگذار نيز ميباشد و راه دوم بهرهگيري از امكانات روز و تكنولوژي و فناوريهاي نوين رايانهاي و نرمافزاري است كه راههاي تبليغ و ترويج دين را با سريعترين و بهترين شكل، ممكن ميسازد كه البته حوزههاي علميه اين روش را دركنار روش اول با موفقيت انجام داده و هماكنون جايگاه ويژهاي نيز در اين زمينه در شبكههاي مجازي دنيا در ترويج فرهنگ ناب شيعه دارد.
* مدل ولايي، بهترين الگوي حكومتي
رييس عقيدتي سياسي پايگاه پدافند خاتمالانبياء(ص) حوزه مدل حكومت ولايي را بهترين الگو براي اداره جوامع انساني توصيف كرد و اظهار داشت: امروز جامعه بشري و به خصوص جهان تشيع، نگاه خاص و ويژهای به موضعگيريها و برخوردهاي حوزه درقبال مسائل مختلف داشته و ميزان ورود، نوع ورود، عكسالعملها و ديدگاههاي حوزه را آخرين حجت تمامكننده و فصلالخطاب براي خود ميدانند به خصوص كه يك مدل بسيار روشن و موفق از اداره جامعه توسط دين و متخصصان ديني را به دنياي امروز ارائه دادهايم كه پرافتخارترين مدل موفق و الگو محسوب شده و آنهم، همين نظام ولايي است.
اين كارشناس برجسته علوم حوزوي با اشاره به انقلابها و خيزشهاي ملتهاي منطقه و جهان اسلام گفت: در خيلي از كشورها انقلابهايي رخ ميدهد، مردم حركت ميكنند و مطالباتشان را مطرح میكنند، ولي چون نظام آنها، جهتگيريهايشان و اداره انقلابشان از مدل ولايي محروم است، در همان قدمهاي اول شكست ميخورند و يا اگر پيروزي نسبي هم به دست آورند، در ادامه مسير شكست ميخورند.
وي ادامه داد: مدل ولايي ارائه شده ازسوي نظام مقدس جمهوري اسلامي، مدلی مقدس و الهي است، چرا كه ما معتقديم، تنها كارشناسان دين ميتوانند جامعه و مردم را به خداوند وصل كنند، در زمان پيامبر اكرم(ص) اين ماموريت و مسئوليت برعهده وجود نازنين ايشان بود و بعد از ايشان، با امام معصوم(ع) و به اعتقاد ما در زمان غيبت، مسئوليت هدایت جامعه بر عهده فقيه جامعالشرايطي است كه به تعبیر ما «ولايت فقيه» است كه متخصص دين بوده و حاكميت خداوند را اعمال ميكند. بنابراین حوزههاي علميه به عنوان پرچمداران دين و تعاليم آسماني و الهي ميتوانند در ارائه و اشاعه مدل بسيارموفق و پيشرفته حکو مت، مو ثر باشند.
* آينده بيداري اسلامي درگرو اتحاد مسلمين
حجتالاسلام والمسلمين انصاري بيداري اسلامي را حركتي مقدس و زيبا توصيف كرد و افزود: بيداري اسلامي در اقصي نقاط جهان نشات گرفته از انديشههاي بلند و والاي بنيانگذار كبير جمهوري اسلامي و خلف صالح ايشان آيتالله العظمي خامنهای است که در قالب خيزشهاي اسلامي به ثمر رسيده است.
اين كارشناس و استاد حوزه با اشاره به علل خدشهدارشدن و انحراف مسير انقلابهاي كشورهاي اسلامي تصريح كرد: دركشورهايی مثل تونس، الجزاير، ليبي، مصر و بحرين شاهد اين خيزشها و بيداري اسلامي هستيم كه از مساجد شروع شده، با شعارهاي ديني و اسلامي آغاز و در برخي كشورها با پشتيباني رهبران و علماي ديني حركت نموده است، اما اگر دقت نشود ممكن است ادامه مسير با خدشه و يا انحراف مواجه شود.
وي با تشريح دلايل ايجاد مشكل در انقلابهای منطقهاي اظهار داشت: يكي از اين دلايل شدت دشمني دنياي استكبار با اين حركتهاست چرا كه آنها منافع خود را با اين بيداريها، ازدست رفته تلقي كرده و نهايت توان و تلاش خود را براي توقف و سلطه بر اين انقلابها به كار ميگيرند.
حجتالاسلام والمسلمين انصاري دليل دوم خدشهدار شدن و انحراف خيزشهاي بیداری اسلامی، را نبود محور و رهبري براي ملتها عنوان كرد و افزود: دليل دیگر عدم موفقیت خیزشهای اسلامی عدم رهبري و احد است كه بتواند اين مسير را با درايت، هو شمندي و تدبيرادامه داده و به سرانجام برساند.
وي ادامه داد: در انقلاب اسلامي ايران محور اصلي، حضرت امام (ره) بودند و پس ازآن نيز پرچم را به آیتاللهالعظمی خامنهای و امروز ايشان محور اين حركت و انقلاب شكوهمند است؛ ولي ملتهاي قيامكننده درجريان بيداري اسلامي ازاين نعمت محرومند و به همين دليل مانند انقلاب مصر به پيروزي نسبي دست مييابند. اما به دليل عدم رهبري موفق، با تو طئه و نقشه استكبار شكست ميخورند.
* سلفيها و تفكيريها زاييده استكبارجهانياند
حجتالاسلام والمسلمين انصاري در ادامه اسلام را نفيكننده هرگونه خشونت و تروريسم دانست و با اشاره به عملكرد سخيف و ضدانساني و اسلامي گروههاي تفكيري در سراسر دنيا گفت: ما عاقبت هر كار غيراخلاقي، غيراصولي و غيرالهي را نابودي و نيستي ميدانيم و اين وعده الهي و بشارت خداوند متعال است كه حق در پايان پيروز است و وارثان زمين، مستضعفان و صالحان هستند زيرا هر حركتي که برخلاف يك نظام ديني، ارزشي و انساني پايهگذاري شود، شايد چندصباحي يا چندسالي دو ام يابد ولي عاقبت آن تباهي است.
وي تصريح كرد: اسلام دين مهرباني و برادري است و پيامبر گرامي اسلام(ص) نیز منادي وحدت، همدلي و مهرباني است. لذا اسلام با اين نوع نگاه باتروريسم در هر شكل و ابعادي، مخالف است و آن را توسط هر شخص و جرياني و با هر هدفي محكوم مينمايد.
حجتالاسلام والمسلمين انصاري با تاكيد بر اين كه جمهوري اسلامي ايران در طول 35 سال گذشته همواره به عنوان بهترين مدل از حكومت اسلامي، بيشترين لطمه را از تروريستها خورده است اظهارداشت: تنها در يك روز در سال 60 رييسجمهور، نخست وزير و در روز دیگری بيش از 70 تن از مسئو لان نظام و ياران انقلاب توسط تروريستها شهيد شدند، بسياري ازشخصيتهای انقلاب و مردم نيز در ترور فيزيكي و هم ترور شخصيتي از تروريستها در دنيا لطمه خوردهاند و لذا موضع هميشگي ما مخالفت جدي با تروريست بوده و هست.
وي افزود: گروههاي سلفي و تكفيري زاييده تفكرات استكباري هستند، نظام استكباری و صهيونيستها اين گروهها را به وجود آوردهاند تا يك چهره خشن و غير واقعي ازدين را به دنيا نشان دهند لذا امروز ميبينيم هرجايي آمريكاييها و صهيونيستها ميخواهند فتنه و آشوبي درست كنند اين گروهها را جلو مياندازند ولي ما يقين داريم پايان ظلم، تباهي و نابودي است و عاقبت اين گروهها نيز چيزی جز شكست نخواهد بود.
فلسفه و جايگاه ويژه علم دراسلام
رييس عقيدتي سياسي قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبياء(ص) با انتقاد از تبليغات مسمومي كه دنيای غرب در ضديت با اسلام و القاي اين تفكر كه اسلام با كسب علم و بهرهگيري ازآن مخالف است گفت: امروز چه دنيا بخواهد و چه نخواهد مجبور است به اين واقعيت اقرار كند که دانشمندان امروزی علماي اسلامياند. ابنسينا، ابوريحان بيروني، رازي، شيخ طوسي و از اين دست علماي بزرگي كه در تاريخ اسلام به عنوان طلايهداران و پرچمداران دين و علم مطرحاند، همگي تربيتيافتگان دين و آموزههاي مكتب اسلام هستند.
وي ادامه داد: بزرگان دين ما هم از شخص نبياكرم اسلام(ص) تا ائمه اطهار(ع) و علماي بزرگ ديني هميشه از علم و عالم و حمايت كردهاند لذا در قرآن و روايات اسلامي سفارش و تاكيد بسياري در اهميت جايگاه علم و علمآموزي داريم و البته قرآن كريم خود سرچشمه فيو ضات و علم الهي است.
حجتالاسلام والمسلمين انصاري، انقلاب اسلامي در جامعه امروز ايران را مدلی از حكومت ديني که علم در راس امور آن قرار دارد و اظهار داشت: امروز انقلاب اسلامي درهمه زمينههاي علمي درمقايسه با قبل از انقلاب صدها برابر پيشرفت كرده است.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران به بركت اسلام، امروز عليرغم اين همه تحريمها، تهدیدها و فشارها درتمام عرصههاي علمي و فناوري پيشرفتهاي جهشي و بسياربزرگي داشته است به عنوان مثال ایران با موجود زنده به فضا فرستاده و بازگردانده است و دليل عمده بهانهجو ييهاي غرب در مسئله صلحآميز هستهيي ايران نيزهمين پيشرفتهاي بينظير و روزافزو ن علمي ما است.
* منويات رهبري ضامن اقتدار و بالندگي نيروهاي مسلح
رييس عقيدتي سياسي قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبياء(ص) ارتش جمهوري اسلامي ايران تدابير و منويات رهبر معظم انقلاب را ضامن رشد، ارتقاء، اقتدار و ايجاد انگيزه درنيروهاي مسلح جمهوري اسلامي خواند و اظهار داشت: افتخار ما در نيروهاي مسلح اين است كه مقام معظم رهبري هم رهبر و وليامرمان و هم فرمانده ما هستند و نيروهاي مسلح همانند ملت ایران به عنوان سرباز، خود را تابع اين سلسله نوراني ولايت ميدانند.
وي افزود: همه ما سرباز ولايت هستيم و خو شبختانه به جرأت ميتوانيم بگويم امروز نيروهاي مسلح اعم از ارتش، سپاه، بسيج، نيروي انتظامي و و زارت دفاع خود را سرباز گوش به فرمان وليامر و فرمانده گرانقدر خود آیتالله العظمی خامنهاي دانسته و اين ارادت قلبي و عميق با ولايت در ارتش جمهوري اسلامي کاملا مشهود و ملموس میباشد.
حجتالاسلام والمسلمين انصاري تصريح كرد: قطعا يكي از بزرگترين خدمتهايي كه امام راحل (ره) به اين كشور و انقلاب كردند اين بود كه يك پيوند سازمان يافته و قلبي محكمي را بين نيروهاي مسلح و حوزههاي علميه به وجودآوردند كه تاسيس سازمان عقيدتي سياسي و نهاد نمايندگي ولي فقيه در نيروهاي مسلح يكي از بركات اين پيوند مبارك بود.
رييس اداره عقيدتي سياسي قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبياء(ص) ارتش اصليترين وظيفه روحانيون در سازمان عقيدتي و سياسي را تبين تدابير، رهنمودها و نظرات والاي مقام عظماي ولايت درهمه زمينهها اعم از عمومي و نظامي عنوان كرد و گفت: تبين و گسترش منويات و رهنمودهای ارزشمند معظمله به عنوان فرمانده كل قوا و وليامر ما در ارتش جمهوري اسلامي و سازمان عقيدتي و سياسي، مهمترين كار و در واقع يك اصل محسوب ميشود و امروز در نيروهاي مسلح به ويژه ارتش همه گوشها به طرف فرمان مقام معظم رهبري است تا همان تدبيري كه ايشان دارند، همان اجرا شود.