به گزارش خبرگزاری حوزه، از شهرکرد آیتالله حسینی بوشهری در دومین شب از سلسله نشستهای خود در بیستمین طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبههزدایی دینی که با حضور پرشور مردم شهرکرد در مصلای بزرگ این شهر برگزار شد طی سخنانی با اشاره به ضرورت و جایگاه امر به معروف و نهی از منکر این دو فریضه را نوعی مسئولیتپذیری عنوان کرد و اظهار داشت: در جامعه اسلامی همه مردم در قبال هم مسئول بوده و در قرآن کریم هم بارها بر این مهم تاکید شده است.
وی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم افزود: امر به معروف و نهی از منکر شامل همه میشود، به طوری که خداوند متعال، خود اولین کسی است که امر به معروف و نهی از منکر میکند که مثالهای آن در قرآن فراوان است، امر به عدل، قسط، نیکی وپرهیز از ظلم، فساد و ... از مصادیق امر به معروف ونهی از منکر از سوی خداوند در قرآن است.
مدیر حوزه های علمیه با بیان این مطلب که در مراحل بعدی، امر به معروف و نهی از منکر، توسط پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) در قرآن ذکر شده است ادامه داد: در مراتب پایینتر، امر به معروف و نهی از منکر متوجه حاکمان صالح جامعه است بطوری که کسانی که در جامعه اسلامی حاکمیت پیدا میکنند باید نسبت به این فریضه اهتمام داشته باشند. لذا بر این اساس دولتمردان ما اولین کاری که باید بکنند احیای این دو فریضه مهم است.
وی امر به معروف و نهی از منکر را پایه و اساس احیای دین دانست و ابراز داشت: طبق آیات الهی باید گروهی برای احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه تشکیل شود اما کاراین گروه نباید تنها به یک دفتر و تابلو محدود گردد بلکه باید طبق یک برنامه مدوّن، کار میدانی و عملیاتی شود.
عضو خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز متاسفانه عدهای در جامعه رفتاری از خودشان نشان میدهند که با اهداف دینی جامعه سازگاری ندارد و دل مؤمنین از اینکه نمیتوانند کاری انجام بدهند به درد میآید لذا برای رفع این معضلات باید امر به معروف، در جامعه جدی گرفته شود و مسئولین از ناهیان امر به معروف حمایت کنند.
این استاد حوزه در خصوص کارکردهای امر به معروف و آثار مثبت آن طبق روایتی از امام باقر (ع) اظهار داشت: اولین دستاورد احیای امر به معروف اهتمام به انجام واجبات الهی در جامعه است؛ که از نتایج و برکات آن این است که کسبها حلال شده، زمین آباد میگردد، از دشمنان دین انتقام گرفته میشود و کارها به سامان میرسد.
آیتالله حسینی بوشهری همچنین با اشاره به راهکارهای اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر گفت: اولین قدم در این زمینه تذکر لسانی است که همگان باید به آن اهتمام داشته باشند.
این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود به تأثیرات غذای حرام، اشاره کرد و گفت: غذای حرام به حدی دارای اثرات مخرب است که در چندین نسل از انسان اثر میگذارد و آثار آن به وضوح در زندگی مشخص میشود.
حوزههای علمیه سبک زندگی اسلامی را آسیبشناسی کنند
وی در بخش پایانی سخنان خود به نقش حوزههای علمیه در تبیین و نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی اشاره و خاطرنشان ساخت: امروز باید گروهی از حوزویان با بررسیها و پژوهشهای علمی، آسیبهای تهدید کننده سبک زندگی را شناسایی و به مردم بیان کنند.
آیتالله حسینی بوشهری تصریح کرد: فقهای ما نیز میتوانند مواردی از موضوعات مبتلابه مردم را شناسایی و در مورد آن فتوا داده و در قالب کتابی در اختیار مردم قرار دهند که کتاب مفاتیحالحیات حضرت آیتالله جوادی آملی نمونه و شروع این حرکت مبارک است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه حضور طلاب در مناطق مختلف خود به نوعی گسترش و نهادینه کردن سبک زندگی اسلامی است تاکید کرد: امروز باید خیرین و مردم نسبت به گسترش حوزههای علمیه اهتمام داشته باشند چراکه تربیت طلاب در زمینه گسترش احکام دینی بسیار موثر است.