پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

عضو هیت مدیره انجمن مدیریت اسلامی حوزه علمیه قم رعایت پرهیز از شتاب زدگی، حضور به موقع در محل کار و موکول نکردن کارهای مردم به اوقات دیگر را از مصادیق رعایت تقوای کاری و اداری عنوان کرد.

حجت‏الاسلام  والمسلمین علی آقا پیروز، عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت اسلامی، همزمان با هفته دولت و روز کارمند در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به ویژگی های کارمند نمونه و موفق از دیدگاه اسلام و اهل بیت(ع)، گفت: کارمند مطلوب از نظر اسلام کسی است که علاوه بر رعایت تقوای الهی، نگاه ارزشی به کار داشته باشد.

وی از تقوای الهی به خود کنترلی یاد کرد و ادامه داد: یکی از شاخصه‏های خود کنترلی این است که کاری که کارمند یا مدیر مجموعه انجام می‏دهد، برای خودش ارزشمند و مشقت آور نباشد و شخص با نگاه مثبت به کار نگاه کند.

مدیر گروه مدیریت اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به روایات وارده در این موضوع، تصریح کرد: امام علی(ع) می‏فرماید "خداوند متعال کسی را که دارای حرفه و شغل و امانت‏دار است، دوست دارد"، همچنین بر اساس روایتی از امام صادق(ع) کسی که برای اهل خانواده‏اش به کسب روزی بپردازد، مانند مجاهد فی سبیل الله است.

وی به دیگر ویژگی‏های کارمند مطلوب از دیدگاه اسلام اشاره کرد و ابراز داشت: نگرش مثبت به کار سبب درست انجام دادن آن توسط کارمند و مدیر مجموعه می‏شود و نقطه مقابل ارزشمند بودن کار، کسالت است که دشمنِ کار محسوب می شود.

حجت‏الاسلام والمسلمین پیروز، اتقان در کار را از دیگر ویژگی‏های کارمند مطلوب اسلامی بر شمرد و تأکید کرد:  طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام(ص) کارمند خوب کسی است که کار خود را متقن انجام دهد، چون به همان اندازه که در دین اسلام انسان از اهمال در کار نهی شده، به همان اندازه به دقت و اتقان در انجام کار توصیه و سفارش شده است.

این کارشناس حوزوی، تقوای اداری و کاری را از دیگر ویژگی های کارمند نمونه در اسلام دانسته و خاطرنشان کرد: تقوای کاری این است که شخص نظم و انضباط کاری را رعایت کند و فرمایش امام علی(ع) را در انجام کارها مبنی بر نظم در همه امور، سر لوحه کارهای خود قرار دهد.

عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت اسلامی، وظیفه شناسی و انجام به موقع کارها را از سفارش‏های ائمه معصومین(ع) خواند و یادآور شد: پرهیز از شتاب زدگی، حضور به موقع در محل کار  و موکول نکردن کارهای مردم به اوقات دیگر، از مصادیق رعایت تقوای کاری و اداری است.

حجت الاسلام والمسلمین پیروز در پایان، تشویش ذهن و هدر دادن منابع را از اثرات انجام ندادن کارها در زمان خود عنوان کرد و گفت: از دیگر خصوصیات کارمند نمونه اسلامی این است که کار را ناقص و ناتمام انجام ندهد و بنا بر سفارش ائمه معصومین(ع) «الامر الی آخره...»؛ یعنی ملاک عمل به پایان رساندن کار است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha