شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

نائب رییس مجلس شورای اسلامی، وجود مسجد در کنار بازار را به معنای پیوند دنیا و آخرت و اقتصاد و عبودیت دانسته و گفت: اما متاسفانه امروز این گونه نیست و در کنار مراکز تجاری بزرگ، مسجد وجود ندارند!

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه اعزامی به قزوین، حجت الاسلام والمسلمین محمدحسن ابوترابی فرد، امروز در "اجلاس جهانی شهر اسلامی" که در قزوین برگزار شد، با برشمردن ویژگی‌های شهر اسلامی، اظهارداشت: اولین ویژگی شهر اسلامی آن است که باید بیشترین فضای سبز و امکان تغذیه برای مردمش را به ارمغان آورد.

وی، غذای سالم را یکی دیگر از ویژگی‌های شهر اسلامی برشمرد و افزود: امروز یکی از مهم‌ترین مشکلات جوامع بشری تامین غذایی آنها می‌باشد و اگر محیط زیست حفظ شود، می‌توان با محصولات کشاورزی، همه حوزه‌های تغذیه انسان را تامین کرد.

نائب رییس مجلس شورای اسلامی، سومین ویژگی شهری با تفکر دینی را پویایی فرهنگ آن شهر دانسته، تصریح کرد: در فرهنگ شهر اسلامی، شاکر بودن به معنای استفاده صحیح از نعمت‌هاست.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی یادآور شد: از نگاه قرآن، انسانی شاکر است که منطق علمی و عالمانه از نعمت‌ها استفاده می‌کند و هر چه سطح علمی بالاتر رود، انسان در مرحله شکر بالاتری قرار می‌گیرد.

وی افزود: اگر این ویژگی‌ها در کنار هم قرار گیرد، راه برای نزول رحمت الهی فراهم می‌شود و اینجاست که قرآن می‌فرماید "شهر طیبه ایجاد می‌شود".

نائب رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مقابل شهر طیبه، شهری قرار دارد که در آن باغات ویران می‌شود، گفت: در شمال کشور چه اتفاقاتی افتاده است؟ ما در توسعه علمی قدم‌های بلندی برداشتیم و مولد علم شدیم، اما محیط زیست را به واسط عدم سلوک علمی، به شدت تخریب کردیم و جنگل‌ها در معرض خطر قرار دارند که قطعا یکی از وظایف ما احیای جنگل‌هاست.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی با انتقاد ازعدم توجه واهتمام کافی به محیط زیست، گفت: تخریب جنگل و محیط زیست، یعنی ویرانی شهرها، لذا طبق نص صریح قرآن کریم، آنهایی که از حوزه شکر نعمات الهی فاصله گرفته و کفران نعمت کردند، گرفتارسیل ویرانگر شدند.

وی در پایان با اشاره به قدمت بازار شهر قزوین، گفت: بازار، نبض تولید است و بازار قزوین از فعال‌ترین بازارهای ایران بوده و در کنار آن حوزه‌های تولید، مانند بازار مسگرها وجود داشت. همچنین در کنار بازار، مسجد بزرگی قرار دارد که این به معنای پیوند دنیا و آخرت و اقتصاد و عبودیت است؛ این یک نگاه درست به مدیریت شهری است، اما متاسفانه امروز این گونه نیست و در کنار مراکز تجاری بزرگ، مساجد وجود ندارند!!!

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha