وی افزود: امام علی(ع)، امام حسن مجتبی(ع) دارای حکومت در زمان خویش بودند و حضرت بقیهالله الاعظم نیز دارای حکومت هستند. این موضوع این نکته را ثابت میکند که اسلام با حکومت منافاتی ندارد، بلکه با حکومت معنا پیدا میکند.
*حکومت سیاسی امام خمینی(ره)
این استاد حوزه، با اشاره به گره خوردن دین با سیاست، بیان کرد: با مراجعه به تاریخ اسلام در مییابیم حکومت سیاسی که امام خمینی(ره) در میان مسلمانان زمان خویش ایجاد کرد، نمونهای بارز و فاخر از پیوند اسلام و سیاست به شمار میرود.
حجتالاسلام والمسلمین عرفان نفوذ خواجه نصیرالدین طوسی در دربار هلاکوخان مغول را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: این عالم توانمند شیعه توانست با استفاده از وزارت در دربار این حاکم قدرتمند، باعث توسعه اسلام ناب در عصر خویش گردد و دستاوردهای علمی بسیاری نیز از خود بر جای گذارد، به گونهای که شیعیان بعد از زمان ایشان، شیعه بودنشان را مدیون خواجه نصیرالدین طوسی هستند.
*شیوه سیاسی امام جعفر صادق(ع)
این پژوهشگر حوزه، با اشاره به شیوه سیاسی امام جعفر صادق(ع) در برخورد با حکومت، خاطرنشان کرد: بنا به شرایطی که در آن زمان بر ممالک اسلامی حاکم بود، امام صادق(ع) شیوه کنارهگیری از حکومت را برگزیدند تا از این راه، مبارزه منفی با حاکم وقت را در دستور کار خویش قرار دهند.
استاد عالی حوزه اضافه نمود: امام صادق(ع)، از هر فرصتی استفاده میکردند تا به مردم نشان دهند که منصور دوانیقی لیاقت حکومت بر مسلمین را ندارد و مردم نیز با این نوع برخورد امام(ع) با حکومت بیدار شدند.
*علل عقب ماندگی امت اسلامی
حجتالاسلام والمسلمین عرفان تأکید کرد: قبل از امام باقر(ع) و امام صادق(ع)، دنیای اسلام با خلأ فکری و علمی بزرگی روبهرو شد، به گونهای که ابن عباس میگوید: "در تجمع بزرگی از مسلمین گفتم که میدانید زکات فطره چیست، اما حتی یک نفر نیز جواب این مسأله ساده را نمیدانست".
وی با بیان اینکه ریشه این جهل را میتوان در ممنوعیت نقل احادیث پیامبر(ص) بعد از وفات ایشان دانست، افزود: زمان امیرالمؤمنین(ع) نیز مردم با وجود اصرارهای مکرر ایشان مبنی بر "سلونی قبل ان تفقدونی"، به کسب علم و علمپروری رو نمیآوردند و حکومت را از ایشان جدا کردند.
این پژوهشگر حوزه با بیان اینکه نهجالبلاغه، پدیده چهار سال حکومت امیرالمؤمنان(ع) است، اذعان نمود: به شکل طبیعی، امامان معصوم(علیهمالسلام) بایست حدود چهارصد سال حکومت و علمپروری را تجربه میکردند، اما حاکمان وقت با استفاده از جهل مردم و به شهادت رساندن امامان معصوم(علیهمالسلام)، عمر این بزرگواران را به 250 سال رساندند.