یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، توجه به کرامت و اخلاق را عنصری محوری، در سبک زندگی اسلامی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر عطاالله رفیعی، امروز طی سخنانی در اولین هم اندیشی میزبانی در سبک زندگی اسلامی با اشاره به مطلب فوق گفت: مهم‌ترین نکته‌ای که در مقوله میزبانی در سبک زندگی اسلامی به ذهن ما می‌رسد، مساله تکریم است و البتعه این متغیر کانونی، دارای ابعادی است که نیاز به واکاوی دارد.

وی همچنین افزود: شهید مطهری ملاک فعل اخلاقی انسان را در عنصر کرامت توصیف می کند و لذا ما معتقدیم که بهترین عرصه برای تحقق فلسفه اخلاق اسلامی، همین میزبانی است، چون همواره سخن ازکرامت در آن به میان می‌آید.

پژوهشگر مرکز پژوهش‌های علوم انسانی- اسلامی صدرا در ادامه بیان داشت: مهم‌ترین خصوصیت سفر، ناظر به اصل حرکت و تغییر است که انسان ذاتا به آن علاقه‌مند است.

وی با اشاره به اینکه سفر یک حرکت مدیریت شده از سوی آدمی است، گفت: دومین نکته در سفر، تغییر زمینه زندگی است؛ بدین معنا که زمینه، فقط جامعه نیست و سفر، فضای زندگی ما و زندگی اجتماعی را تغییر می‌دهد و ما می توانیم هویت های جدیدی را تجربه کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: البته گاهی تغییر، رویکرد قهقرایی هم دارد و لذا همیشه سفر واجد نکته مثبت نیست.

رفیعی با بیان اینکه عنصر سوم، تجربه جدید است که در دنیای امروزی یک ضرورت به شمار می رود و اظهار داشت: از منظر مبانی اسلامی باید به الگوی سبک زندگی دینی در عرصه میزبانی برسیم.

وی در ادامه یادآور شد: وقتی ما از سبک زندگی صحبت می کنیم، گویی مثل این است که از شخصیت فرد سخن می‌گوییم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی همچنین با اشاره به تفاوت نگاه به انسان و ابعاد وجودی شخصیت آن از منظر غرب و اسلام گفت: مهم ترین خصوصیت انسان غربی، منفعت طلبی اوست و اینکه کمتر قائل به مسئولیت پذیری اجتماعی و ارزشی است، حال آن که انسان از منظر اسلامی، در حال تغییر به سوی بی نهایت و تلاش برای رسیدن به حقیقت اصلی که همانا خداست، می باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha