بیشترین نگرانی اعضای خبرگان رهبری مربوط به افزایش تورم و گرانی، مشکلات اقتصادی و مسائل فرهنگی جامعه بود و بر همین اساس نیز پیشنهادهایی مبنی بر این که دولت یازدهم توجه ویژهای به مسائل فرهنگی، خصوصاً در زمینه عفاف و حجاب داشته باشد، توسط اعضا ارائه شد.
دوازدهم و سیزدهم شهریورماه، چهاردهمین اجلاس خبرگان رهبری در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد و از آنجایی که نشست های این اجلاس، به طور غیرعلنی بود، خبرنگار خبرگزاری حوزه به سراغ آیت الله مرتضی مقتدایی رفته و درباره مباحث مطرح شده و دستاوردهای این دوره از اجلاس با ایشان به گفتگو پرداخت.
آنچه در پی می آید حاصل این گفتگوست:
* ارزیابی خود را از اجلاس چهاردهم مجلس خبرگان رهبری بفرمایید.
اجلاس چهاردهم خبرگان رهبری، با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد و 16 نفر از اعضای محترم، در چهار جلسه صبح و عصر، نطقهای پیش از دستور داشتند و در این نطقها از تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب که موجب برگزاری حماسه سیاسی و انتخابات پرشور ریاست جمهوری همراه با آرامش بینظیر گردید، تقدیر و تشکر کردند.
همچنین اعضای مجلس خبرگان تشکر و قدردانی ویژهای نیز از ملت مومن، انقلابی و ولایی ایران برای حضور حداکثری آن ها در پای صندوق های رأی داشتند، چرا که این مسئله موجب عزت و سربلندی جمهوری اسلامی در جهان گردید.
*محور نطق های اعضای خبرگان در اجلاس چهاردهم در خصوص چه مسائلی بود؟
اعضای خبرگان در نطقهای خود دغدغهها و نگرانی هایی که در استان خود با آن رو به رو بودند را همراه با پیشنهاداتی برای رفع آن ها، مطرح کردند.
بیشترین نگرانی اعضای خبرگان رهبری مربوط به افزایش تورم و گرانی، مشکلات اقتصادی و مسائل فرهنگی جامعه بود و بر همین اساس نیز پیشنهادهایی مبنی بر اینکه دولت یازدهم توجه ویژهای به مسائل فرهنگی به خصوص در زمینه عفاف و حجاب داشته باشد، ارائه شد.
*در اجلاس خبرگان چهاردهم فرمانده سپاه قدس و رئیس جمهور سخنرانی کردند، محور سخنان آن ها در خصوص چه مسائلی بود؟
سردار سلیمانی، اعضای خبرگان را از آخرین اخبار امنیتی داخل کشور و منطقه مطلع کرد و حجت الاسلام والمسلمین روحانی نیز در خصوص مسائل سیاسی و اقداماتی که در مدتی که از دولت یازدهم گذشته و اجرایی شده مطالبی را مطرح کرد.
رییس جمهور در سخنان خود اولویت فعلی اقدامات دولت را ساماندهی وضعیت اقتصادی عنوان کرد تا دغدغه ها و نگرانی های ملت ایران در این زمینه برطرف شود؛ البته ایشان تاکید داشت: مسائل فرهنگی در اولویت قرار دارد و از این موضوع نیز غافل نخواهیم بود، اما به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی بهطور موقت، به این موضوع رسیدگی بیشتری خواهیم داشت.
*اعضای خبرگان در چه مطالبی را با رئیس جمهور در میان گذاشتند؟
اعضای خبرگان از رئیس جمهور محترم به دلیل سرعت عمل در تشکیل کابینه و تعیین کارگروههای مختلف برای رفع دغدغههای مردم اظهار تشکر کرده و تاکید داشتند که این برنامهها با کیفیت و سرعت بهتری اجرایی شود.
همچنین نمایندگان خبرگان از رئیس جمهور درخواست کردند که رابطی میان ایشان با مجلس خبرگان رهبری تعیین شود که اگر اعضا در استان خود با مشکلاتی مواجه شدند و مردم تقاضاهای مشروعی داشتند که لازم است به اطلاع رئیس جمهور رسانده شود، از این طریق پیگیری شود که مورد موافقت حجت الاسلام والمسلمین روحانی نیز قرار گرفت.
*با توجه به این که رییس جمهور حوزوی هستند در خصوص مسائل حوزه های علمیه نیز با ایشان صحبت هایی مطرح شد؟
بله، در این اجلاس پیشنهاد شد که دولت یازدهم نسبت به حوزههای علمیه توجه بیشتری داشته باشد برای این مورد نیز رییس جمهور موافقت کرد. البته در خصوص نحوه اجرای این مسئله سخنی بیان نشد، اما انشاالله در آینده در خصوص این اقدام فرهنگی برنامه ریزی صورت میگیرد.
*رهبر معظم انقلاب در روز سوم اجلاس چهاردهم، میزبان اعضای خبرگان رهبری بودند، در خصوص این دیدار نیز نکاتی را بفرمایید.
اعضای مجلس خبرگان دیدار بسیار مفیدی با مقام معظم رهبری داشتند و گزارشی از اقدامات صورت گرفته در حوزه های انتخابیه ارائه شد که حضرت آیتالله خامنهای ضمن تشکر، خواستار تداوم فعالیت های انجام شده همچون گذشته شدند.
یکی از نکات برجسته این دیدار، سخنرانی 5 تن از اعضا در خصوص مطالبات و نگرانیها از شرایط حوزههای انتخابیه، کشور و منطقه پیش از سخنان مقام معظم رهبری بود که ایشان پس از استماع، دستور بررسی و پیگیری را صادر کردند.
همچنین در این دیدار، اعضا از رهنمودها و بیانات راهگشا و حکیمانه مقام معظم رهبری مسائل داخلی، بیداری اسلامی و شرایط کشورهای منطقه بهره بردند.
گفت وگو: محمد مهدی عنایت پور