به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین فرخفال، در نخستین نشست معاونان آموزش مدارس علمیه استان قم که در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد، تعامل و ارتباط بیشتر مدیران مدارس با مسئولین حوزه را برای پیشبرد کارها ضروری دانست.
وی به شرایط امروز حوزه اشاره کرد و گفت: نسل جوان حوزه، با افراط و تفریط در مسیر درست طلبگی قرار نمیگیرد و بهترین راه، آن است که خصوصیات شخصیتی آنان را به درستی بشناسیم و برنامهها را بر اساس اقتضائات این نسل تنظیم و ابلاغ کنیم.
مدیر حوزه علمیه استان قم ادامه داد: اگر عرصهها و ساحتهای مختلف را به صورت کامل مد نظر قرار ندهیم و تصمیمگیری، برنامهریزی مناسبی نداشته باشیم، دچار انحطاط خواهیم شد.
وی با اشاره به حرکت حوزه به سمت حوزه سنتی پویا، یادآور شد: حوزه سنتی پویا، حوزهای است که تمام اوضاع آن بر مبنای فقه جواهری و با دخالت درست و مقتضی مکان و زمان رقم بخورد.
حجتالاسلام والمسلمین فرخفال با تاکید بر اینکه مدیران باید با برنامهریزی دقیق و جامع، طلاب را در مسیر درست قرار دهند، ابراز داشت: افراد زیادی با استعدادهای خلاق و تواناییهای علمی بالایی وارد حوزه میشوند که نباید در بهرهوری از این توانایی ها کوتاهی کرد.
وی در ادامه به ساماندهی حضور و غیاب طلاب در سطوح عالی حوزه اشاره کرد و گفت: در کنار قرار دادن حد نصاب نمره قبولی برای طلاب غیر حضوری، خوابگاه نیز به طلابی تعلق می گیرد که به صورت منظم در کلاسهای درس حضور دارند.
مدیر حوزه علمیه استان قم با بیان این که طلابی که از سطح مقدمات به سطح عالی ارتقاء مییابند، باید از نظر علمی و اخلاقی در حد بالایی باشند، تاکید کرد: طلاب زمانی که وارد درس عالی میشوند، باید در دروس پایه تمام مشکلات علمی خود را برطرف کرده باشند؛ زیرا در غیر این صورت، با مشکلات فراوانی روبرو خواهند شد.
مسئول حوزه مدیریت حوزههای علمیه کشور تصریح کرد: طلبهای که سطح مقدمات را میگذراند، باید خود را برای تحقق مطالبات مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید آماده کند.
وی، ضروری فراگیری زبان برای طلاب را از مطالبات رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام و از مصوبات شورای عالی حوزههای علمیه برشمرد و گفت: بر اساس برنامهریزی های صورت گرفته، ابتدا این طرح در تعدادی از مدارس علمیه به صورت آزمایشی اجرا میشود و در ادامه در تمامی مدارس اجراء خواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین فرخ فال در پایان بر ضرورت کاربردی بودن آموزشهای ارائه شده تاکید کرد و گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی حوزههای علمیه، در تمامی مدارس علمیه نیاز به حضور معاونتهای جداگانهای برای آموزش، تهذیب و پژوهش وجود دارد که امید است پس از ابلاغ این مصوبه، گامهای ارزشمندی در این عرصه برداشته شود.