پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

تاکنون 5 جلد از دانشنامه بزرگ حج و حرمین شریفین، منتشر شده و ظرف 5 سال آینده، این تعداد به 18 تا 20 جلد می رسد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام علی خراسانی، ویراستار ارشد دانشنامه بزرگ حج و حرمین شریفین، امروز در نشست خبری مسئولان پژوهشکده حج و زیارت، با اعلام این خبر گفت: ضرورت نگاه تخصصي و علمي به حج و زيارت موجب شد، تدوين مداخل اصلي اين حوزه، در قالب دانشنامه حج و حرمين شريفين در دستور كار قرار گيرد.

وی با بیان اینکه 5 جلد از دانشنامه بزرگ حج و حرمین شریفین، چند روز پیش در دیدار کارگزاران حج با مقام معظم رهبری رونمایی شد، گفت: پیش بینی می‌کنیم که جلد ششم آن نیز تا پایان سال آماده و منتشر شود؛ این دایرة المعارف در قالب حدود 3 هزار مدخل و موضوع تدوین شده است.

این محقق و پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: این پروژه از سوی پژوهشکده حج و زیارت از سال 1387 شروع شد و انشاءالله ظرف 5 تا 6 سال آینده در قالب 18 یا 20 جلد آماده و عرضه می‌شود.

وی در ادامه به بیان ویژگی‌های دانشنامه حج و حرمین شریفین پرداخت و افزود: برخورداری از نظام الفبایی بر اساس زبان فارسی، بهره‌گیری از متخصصان و صاحب نظران هر موضوع، استفاده از منابع متقن و دست اول ، برخورداری از نثر معیار و استانداردهای شناخته شده در حوزه دایرة‌المعارف نویسی و ... از جمله این ویژگی هاست.

حجت الاسلام خراسانی یادآور شد: در این دانشنامه به موضوعاتی چون مناسک، اسرار و معارف، حج گزاری کشورهای اسلامی، کتاب شناسی و نیز آداب و رسوم اجتماعی پرداخته شده است؛ البته در حوزه مناسک حج، نگاه تقریبی را ملاک کار قرار داده ایم.

سرویراستار  ارشد دانشنامه حج و حرمین شریفین خاطرنشان کرد: 5 گروه علمی شامل تاریخ و اعلام، جغرافیای تاریخی، فقه، مطالعات اجتماعی و کتاب شناسی در این کلان پروژه در حال فعالیت هستند، همچنین حدود یک صد تن از پژوهشگران حوزه در زمینه تالیف مقالات، ارزیابی و آماده سازی دانشنامه با ما همکاری دارند.

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه این اثر عظیم در راستای تقریب بین مذاهب، نقش بسیار مهم و موثری ایفا می کند، امیدواریم که در آینده بتوانیم به زبان های مختلف آن را منتشر کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha