به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی، امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی جامعةالمصطفی، با اشاره به رسالت مهم حوزه در عرصه تبلیغ، علم و تهذیب، اظهارکرد: حوزههای علمیه به صورت عام بر اساس سه قاعده فقهی شکل گرفتند.
وی گفت: این سه قاعده که شامل ارشاد، هدایت و امر به معروف و نهی از منکر میشود و هر عمل اختیاری، تابعی از تصور، تصدیق، شوق و تصمیم است و برای دعوت الی الله، توسط طلاب باید این فرایند در ذهن و جان همه ما شکل گیرد؛ حوزویان باید در ابتدا، این چهار مرحله را در خود داشته و بعد به سراغ دیگر وظایف بروند.
*الازهر از مهندسی شیعه غافل است
رییس جامعة المصطفی(ص)، با ذکر این مطلب که کار حوزه و این نهاد، جهتدهی به تمایلات و ذوق جامعه بشری و در تعبیری بهتر ،مهندسی امیال و ذوقهای جامعه بشری است، تصریح کرد: در حقیقت، حوزه به دنبال مهندسی نرم افزاری در این مسیر است؛ این مهندسی نرم افزاری در حوزه شیعه، به شکل جدی دنبال شده، در حالی که الازهر مصر از آن غافل مانده است.
وی افزود: اگر الازهر مصر، این مهندسی و این قدرت نرم افزاری را داشت، انقلاب مصر به این روز نمیافتاد؛ مشکل مصر آن بود که الگو و مدل متعالی به روزی را در اختیار نداشت، مدلی که الازهر میبایست برای انقلاب مصر، با تربیت مهندسانی کارآزموده طراحی و اجرا میکرد.
*گفتمان امروز جهان اومانیستی است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که؛ گفتمان امروز جهان، اومانسیتی و سکولاری است، اظهار داشت: حوزه آمده تا این گفتمان را تغییر دهد و طلاب نیز باید در این مسیر تلاش کنند، تا قدرت نرم افزاری دین را جایگزین تفکری نمایند که غربیان سالیان زیادی برای شکل گیری آن تلاش کردهاند.
*زمان شناسی مهمترین لوازم طلبگی
حجت الاسلام والمسلمین اعرافی، زمان شناسی را یکی از مهمترین لوازم کار طلاب دانست و گفت: حوزویان باید ببیند چه گفتمانی بر جهان مسلط است تا بر اساس آن،با اندوختههای خود، بهترین هدیه را به بشریت ارزانی کند.
وی افزود: اگر کمی در تاریخ تامل کنیم، به درستی در می یابیم 300 سال پیش تاکنون شرق و به خصوص جهان اسلام، تحت سیطره غربیان است بنابراین باید در این جهت تلاش کنیم تا این گفتمان تغییر پیدا کند که این تغییر نیز نیازمند نرم افزار مناسب و رهبران و الگوهایی شایسته است.
*گفتمان غربی تسلط یافته است
رییس جامعةالمصطفی(ص) با ذکر این مطلب که امروز گفتمان غربی در عرصه سبک زندگی و علوم انسانی در همه تسلط یافته ، اظهار داشت: حوزه باید با تلاش خود در این عرصه، مناسبات موجود را تغییر دهد هر چند کار در این زمینه، نیازمند بنیانهای درست اعتقادی و معرفتی است.
وی در ادامه افزود: قبل از انقلاب، حوزههای علمیه تحرک خاصی نداشتند اما امروزه حوزه به بازوی توانمند نظام اسلامی، در همه عرصهها مبدل شده، که این تحول به همت بزرگمردی چون امام خمینی(ره) بود که باید الگوی همه طلاب باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهارکرد: تغییر معادلات امروز، نیازمند احیای سبک معرفتی دینی و اسلامی است و المصطفی در همین راستا، با ارتباطات خوبی که با نهادهای علمی خارج از کشور دارد، باید در این عرصه فعالتر از گذشته عمل کند.
وی جامعةالمصطفی را معتقد و همگام در مسیر همگرایی علمای اسلامی ذکر کرد و گفت: بسیاری ازمشکلات امروز جهان اسلام ناشی از دور افتادن علما از یکدیگر و رخنه و تسلط گروههای افراطی و تکفیری است.