یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان گفت: انسان‌ها از ابتداي تاريخ در خصوص «فرهنگ و ضدفرهنگي» با يكديگر نزاع داشته‌اند و امروز هم اين موضوع ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري حوزه، از مشهد حجت الاسلام و المسلمين فرجام صبح امروز در آيين افتتاح مدرسه علميه الزهرا (سلام الله عليها) خواهران دِلوئي گناباد با اشاره به هفته دفاع مقدس و آغاز سال تحصيلي 93-92، ابرازداشت: قرآن كريم جنگ هابيل و قابيل را جنگ فرهنگ عنوان كرده است.

وي افزود: در واقع فرهنگ و تهاجم فرهنگي، درگيري و نزاعي تاريخي است كه بين انسان‌ها اتفاق افتاده و مي‌افتد.

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان، خطاب به طلاب علوم ديني گفت: طبق فرمايش اميرالمومنين (عليه السلام) كه درگيري حق و باطل و دفاع از دين و آموزه هاي ديني را امري دانسته اند كه در طول تاريخ وجود داشته است، اظهارداشت: حوزه علميه بايد در اين زمينه برای تربيت سربازان و تقويت جبهه فرهنگي، وظيفه خود را به خوبي ايفا كند.

وي با بيان اينكه حوزويان از ابتدا مدافع جدي فرهنگ ديني بوده و اين امر، افتخار حوزه هاي علميه بوده است، به مناظرات مرحوم شيخ مفيد(ره) در بغداد، در اوايل قرن پنجم هجري اشاره و خاطر نشان كرد: در آن دوران، متعصبين منحرف از دين، به كتابخانه 80 هزار جلدي ايشان حمله و آن را به آتش كشيدند.

حجت الاسلام و المسلمين فرجام، وضع امروز كشورهايي مانند سوريه را تكرار تاريخ و تجربه تاريخي نبرد فرهنگ و ضدفرهنگ دانست و گفت: حوزه هاي علميه بايد به عنوان پايگاه هاي فرهنگي دفاع از دين و مقدسات از سوي مسلمانان و مؤمنان تقويت شوند.

وي با بيان اين كه طلاب علوم ديني بايد متناسب با نياز جامعه تحصيل كنند و افراد بيشتري متقاضي ورود به حوزه علميه باشند، افزود: با توجه به برگزاري محافل و مجالس ويژه بانوان، حوزه علميه خواهران بايد متقاضيان بيشتري داشته و طلاب خواهر در ترويج و تعميق آموزه‌هاي ديني براي بانوان جامعه، نقش مؤثرتري داشته باشند.

وي با اشاره به مدارس موقوفه‌اي مانند عباسقلي خان، شاملو، خيرات خان، ميرزا جعفر و ... در مشهد، گفت: بايد همت بسيار بالايي براي رشد تحصيل در حوزه علميه باشد و اين امر مي‌تواند با احياء سنت‌هاي ديني مانند وقف، زودتر محقق شود.

دبير شوراي برنامه ريزي مديريت حوزه علميه خراسان، با بيان اين كه خيرين و واقفين در عالم پروري و كسب علم و دانش شريك هستند و «وقف» مصداق صدقه جاريه است،‌ اعلام كرد: طرح خيرين مدرسه ساز حوزوي از برنامه‌هايي است كه در دست اقدام مي باشد تا در اين زمينه نيز حركتي براي مدرسه سازي در حوزه هاي علميه انجام شود.

وي تصريح كرد: مدرسه علميه بر عالم پروري قوام  مي‌گيرد و بايد با تلاش مسئولين اين امر محقق شود.

مدير اجرائي حوزه علميه خراسان تأكيد كرد: طلاب علوم ديني مي بايد براي تبليغ دين و عمل به آيه «نفر» به حوزه علميه شهرستان خود برگردند و بازدهي فرهنگي و تبليغي داشته باشند.

گفتني است؛ در اين مراسم كه با حضور امام جمعه، فرماندار، تعدادي از مسئولين شهر گناباد و روحانيون و طلاب خواهر در مدرسه علميه الزهرا (سلام الله عليها) دلوئي گناباد برگزار شد، فاز اول ساختمان اين مدرسه با زيربناي سه هزار مترمربع در سه طبقه توسط مدير اجرائي حوزه علميه خراسان افتتاح شد.

در حال حاضر 30 طلبه خواهر در اين مدرسه علميه  به تحصيل علوم ديني اشتغال دارند.

 

 

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha