حجت الاسلام محسن جلالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اصفهان، درباره چهارمین جشنواره علامه حلی در این استان، پیشنهاد داد تا مقالاتی در مورد شخصیت علامه حلی نیز نگارش شود.
وی با بیان اینکه علامه حلی استاد خوب دیدن بود، افزود: این عالم بزرگ در تمام مدت عمر خود، از اساتید بزرگی چون مرحوم محقق، مرحوم سید طاووس و خواجه نصیر الدین طوسی بهره گرفت، طلاب حوزههای علمیه نیز باید به این مطلب توجه داشته باشند.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه اصفهان با تأکید بر این که علامه حلی شاگردان متعددی را تربیت کرده و دانستههای خود را نشر داده است، تصریح کرد: علامه حلی 19 اثر فقهی، 7 اثر اصولی،27 اثر کلامی و اعتقادی، 8 اثر حدیثی، 13 اثر رجالی، 3 اثر تفسیری و 23 اثر منطقی و فلسفی دارد.
وی با اعتقاد بر این که آثار علامه حلی فقط به موضوعات حوزوی خلاصه نمی شود، ابراز کرد: این عالم بزرگ 2 اثر در دعا و مناجات، 6 اثر ادبی و 7 اثر متفرقه دارد که در بیشتر آنها به پاسخگویی به شبهات و سوالات مردمی پرداخته است.
حجت الاسلام جلالی افزود: مرحوم محقق با این که استاد وی بوده، اما تنها 16 اثر داشته که اغلب در موضوعات فقه و اصول است، با این حال علامه حلی در همه زمینهها تخصص داشته و این مهم به حدی بوده که زمانی که به ایران می آید، شاه ایران توسط ایشان شیعه میشود و این مذهب در ایران رواج پیدا میکند.
وی با بیان این که توجه به چنین شخصیتهای جامعی باعث رونق بخشیدن به این جشنوارهها می شود، تشریح کرد: طلاب حوزه های علمیه نیز باید پرکار بوده و از محضر اساتید برتر استفاده کنند.