جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

نماینده ولی‌فقیه در گیلان گفت: اگر چه بسیاری از شبهات و سوالات در خصوص مسائل دینی به غلط از سوی دشمنان ما طراحی شده‌اند اما ما باید در مسائل اعتقادی آن قدر دقیق عمل کنیم که عالمان دیگر کشورها، قادر نباشند با علم خود بر ما انتقاد کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان آیت‌الله زین العابدین قربانی در مراسم آغاز سال تحصیلی در مدرسه علمیه امیرالمومنین (ع) شهر رشت گفت: نباید این گونه تصور کرد که محتوای اسلام تنها یک سری مسائل عبادی صرف می باشد، بلکه زیربنای اسلام بر علم استوار است.

وی ادامه داد: به طور کلی، اعتقادات اسلامی از چنان ظرافت ها و پایه های علمی‌ای برخوردار می باشد که شخصیت های بزرگی همچون خواجه نصیر و ملاصدرا عمر خود را در تبیین اعتقادات اسلامی و دینی صرف کرده اند، اما با این حال خلأء‌های باقی مانده توسط سایر بزرگان علمی هم‌چون امام راحل، علامه طباطبایی و استاد مطهری پر شده است.

موسس مدرسه امیرالمومنین(ع) با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) خاطرنشان کرد: آغاز دین معرفت خداست و کمال معرفت تصدیق توحید و کمال توحید، خالص گردانیدن توحید حتی از صفات عارض بر ذات است.

نماینده ولی فقیه در گیلان با اشاره به این که هیچ فیلسوف، متکلم، محدث و دانشمندی خداوند را آن گونه که در این حدیث امام علی (ع) وصف کرده، توصیف نکرده است، اظهار کرد: تنها همین نکته به خوبی نشان دهنده این حقیقت است که دین اسلام، دینی است که مبنای علمی دارد.

وی تاکید کرد: اگر چه بسیاری از شبهات و سوالات در خصوص مسائل دینی به غلط از سوی دشمنان ما طراحی شده اند اما ما باید در مسائل اعتقادی آنقدر دقیق عمل کنیم که عالمان دیگر کشورها قادر نباشند با علم خود بر ما انتقاد کنند.

آیت الله قربانی افزود: باید شبهات مختلف مطرح شده را در ابعاد مختلف علمی همچون، روانشناسی، جامعه شناسی،فلسفی و تجربی پاسخ گو باشیم لذا برای تحقق این مهم باید به علوم روز احاطه داشته باشیم.

امام جمعه شهر رشت با اشاره به کاربردهای مختلف علم در اسلام و اینکه مجتهد باید به 36 علم مختلف برای استنباط مسائل دینی تسلط داشته باشد، خاطرنشان کرد: علم اخلاق، علم تاریخ، علم فقه و اصول، علم حدیث، علم درایه، رجال، منطق و فلسفه و ... از جمله علومی است که یک مجتهد باید با همه آنها آشنایی کافی را داشته باشد.

وی با بیان این که علوم دینی در زمان ما از گستردگی فوق العاده ای برخوردارند و انسان نمی تواند در طول عمر کوتاه خویش به تمام آنها به طور کامل مسلط شود، تصریح کرد: علوم دینی باید توسط اساتید برجسته مختصر و مفید شود و عصاره و مغز علوم در اختیار طلاب قرار گیرد تا طلاب بتوانند به عمق اندیشه‌های دینی و اسلامی در ابواب مختلف آگاهی یابند.

موسس مدرسه امیرالمومنین(ع) با مخاطب قرار دادن طلاب حاضر در مراسم، تاکید کرد: در مدرسه  امیرالمومنین (ع) از اساتید برجسته برای تدریس دعوت کرده ایم، بنابراین اگر طلاب در تحصیل علوم دینی کوتاهی کنند با توجه به شرایط مطلوب این مدرسه علمیه به دین و دنیای خویش ضربه زده اند.

وی با اشاره به این که کتابخانه شخصی ام را که از ارزش بسیار بالایی برخوردار است برای استفاده به مدرسه وقف کرده ام و از برخی شخصیت‌های علمی کشور نیز درخواست کرده ام تا کتابخانه خویش را برای این مدرسه وقف نمایند، افزود: در آینده کتابخانه ای عظیم در مدرسه امیرالمومنین(ع) تاسیس خواهیم کرد.

آیت الله قربانی در پایان با تاکید بر این که این مدرسه علمیه ثمره انقلاب و فداکاری های امام راحل و شهداء است، گفت: طلاب این مدرسه باید هم عالم شوند و هم عامل و از درون آن شخصیت هایی همچون آیت الله بهجت فومنی که دیدن او انسان را متحول می کرد پرورش یابد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha