دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

حوزه و حوزویان نقش بسیار مهمی در تدوین قواعد و چارچوب‌های عزاداری، مدیحه سرایی و شعرخوانی برای اهل بیت(ع) دارند و ثمره کار آنان، برای مردم، سند و مدرک و چارچوب راه خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری، شب گذشته در مراسم افتتاح مجمع ذاکرین طلاب و مبلیغین، با اشاره به درگیری جبهه نور و ظلمت با یک‌دیگر در طول تاریخ، اظهارداشت: رهبری جبهه نور با انبیا و اولیالله، خداست و رهبری جبهه ظلمت با شیطان است؛ این درگیری دارای دو بعد است، بعد اول آن، باطنی و دوم، عوالمی است که در این درگیری وجود دارد.

وی در ادامه افزود: در روایات به کرات و در قرآن نیز به شکل رمز، در این باره نکات فراوانی وجود دارد؛ نمونه این مبحث در سوره نور در ذیل آیه نور آمده که خداوند به تشریح این دو جبهه و ویژگیهای آنها میپردازد.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی با اشاره به اینکه مسئولیت بزرگ هدایت بر عهده پیامبر(ص) و ائمه(ع) نهاده شد، افزود: آخرین مراتب قرب پیامبران الهی (ع) توسل به حضرت سیدالشهدا(ع) است و عاشورای امام حسین(ع)، اعظم وسایط هدایت و نجات مومنین از فتنههای جبهه ظلمت و شیطان است.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری با اشاره به جایگاه مداحان شاعران اهل بیت(ع) و عاشورا، ابراز داشت: ذاکرین اهل بیت(ع)، قلوب مردم را به سمت جبهه نور متمایل میکنند.

وی با اشاره به اینکه امام حسین(ع) و عاشورا، جامعه انسانی را از فتنه به سوی سعادت رهنمون ساخت، بیان داشت: امواج جدیدی که با جریان تجدد همراه بوده، زندگی همه ما را در برگرفته و به دنبال مادی کردن آن است، جز با عاشورا از بین نمی‏رود.

رییس فرهنگستان علوم و معارف اسلامی با اشاره به تلاش‌های جبهه تجدد در عصر جدید برای مادی‌سازی تمام عوامل، عنوان کرد: در دنیایی که معروف را منکر و منکر را معروف جلوه میدهد، تنها راه برون رفت از آن، تمسک به امام حسین(ع) و عاشوراست.

وی تاکید کرد: در این عالم هیچ مستحبی به اندازه گریه برای امام حسین(ع) و زیارت عاشورا ثواب ندارد؛ زیرا عامل اصلی نجات بشر است.

حجت الاسلام والمسلمین میرباقری یادآور شد: عزاداری امام حسین(ع)، افضل وسایل نجات مومنین است و با آن می‌توان شیاطین انسی، جنی و آخرالزمانی را مغلوب ساخت و قطعا رسیدن به این  مرحله از رشد، با عقل، عرفان و فلسفه ممکن نیست و تنها راه تحقق آن، توسل به امام حسین(ع) است.

وی با تاکید بر اینکه حوزه و حوزویان نقش بسیار مهمی در تدوین قواعد عزاداریع مدیحه سرایی و شعرخوانی برای اهل بیت(ع) دارند، ابراز داشت: هرجا که حوزه به عنوان کار فقهی و پژوهشی به سراغ آن رفته است، ثمره کار آنان برای مردم، سند و مدرک و چارچوب راه بوده است.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: حوزویان باید کاری کنند که مردم همچون رساله‌های عملیه این چارچوب ها را نیز دریافت کنند؛ البته این کار نیازمند پشتیبانی جدی پژوهشی در همه حوزه هاست.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha