یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

کمیته دائمی بررسی راه‌کاری های همکاری متقابل بین حوزه علمیه و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو تشکیل شود تا ظرفیت‌های حوزه در این نهاد بین المللی ارائه گردد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه، امروز در دیدار دکتر مجیدی، سفیر و نماینده ایران در یونسکو ابراز داشت: حوزه علمیه همواره نسبت به حضور در عرصه بین الملل دغدغه داشته و حتی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیز، علما و بزرگان حوزه نسبت به این امر تلاش هایی داشته اند که می توان به اقدام مرحوم آیت الله العظمی بروجردی در حمایت از تاسیس مسجد و مرکز اسلامی در هامبورگ اشاره کرد اما این تلاش ها کافی نبوده است.

وی با اشاره به ضرورت تبیین پیام اهل‌بیت علیهم‌السلام در سطوح مختلف منطقه ای و بین المللی، گفت: ما هنوز نتوانسته‌ایم پیام اهل بیت را آنطور که شایسته است به جهان اسلام عرضه کنیم چه رسد به کشورهای غربی. از همین رو لازم است تلاش‌های جدی تری در این زمینه صورت گیرد.

مدیر حوزه های علمیه ادامه داد: البته مانع تراشی های دشمنان در این زمینه موثر بوده است اما امروز ظرفیت هایی در برابر ما وجود دارد که باید به نحو شایسته از آن بهره‌مند شویم.

وی با تاکید بر تبیین ظرفیت علمی و آموزشی مکتب اهل بیت(علیهم‌السلام) در جهان و وجود منابع غنی همچون عهدنامه مالک اشتر گفت: ما می توانیم به دنیا ثابت کنیم که اداره جهان بر اساس نگاه اهل‌بیت(علیهم السلام) امکان پذیر است.

* شخصیت هایی چون علامه حسن زاده به دنیا معرفی شود

آیت الله حسینی بوشهری، معرفی شخصیت های برجسته حوزوی در مجامع بین المللی را از دیگر بسترهای موجود برای نهادهای بین المللی دانست و گفت: علاوه بر گذشتگان، همین امروز جهان شیعه دارای شخصیت های ارزشمند علمی و معرفتی است و لازم است شخصیت هایی مانند علامه حسن زاده آملی که در علوم مختلفی غور کرده اند به مجموعه هایی چون یونسکو معرفی شوند.

وی انجام فعالیت های پژوهشی متناسب با نیازهای نمایندگی ایران در یونسکو را از دیگر محورهای همکاری بین حوزه و یونسکو برشمرد و خاطر نشان کرد: کمیته دائمی بررسی راهکاری های همکاری متقابل بین حوزه علمیه و نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو تشکیل شود تا ظرفیت های حوزه در این نهاد بین المللی ارائه گردد.

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: نمایندگی ایران در یونسکو می تواند بر اساس شناختی که از نیازهای موجود در این زمینه دارد، از حوزه علمیه بخواهد که در آن عرصه ها ورود پیدا کند.

* دیدگاه اسلام درباره صلح جهانی را تبیین کنیم

وی تبیین موضع اسلام و مکتب اهل بیت علیهم السلام درباره صلح جهانی را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: اسلام دارای ایده‌های برجسته و قابل توجه در زمینه صلح است و ما می توانیم با تبیین این ایده‌ها در مجامع بین المللی، شگفتی صاحب نظران را بر انگیزانیم. زیرا اگر پیام اسلام به دنیا منتقل شود، اساسا جنگی در دنیا رخ نمی دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha