به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین حسین میرمعزی، امروز در نشست علمی «حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی» در مدرسه حجتیه قم ، با اشاره به تحریمهای اقتصادی غرب علیه ایران اسلامی، اظهار داشت: هرچند این تحریمها در دهههای پیشین نیز سابقه داشته، اما اجماع جهانی کنونی برای تحریم ایران، در تاریخ انقلاب بی سابقه است و تحریم نفتی و ارزی بر گستره تحریمها افزوده است.
این کارشناس اقتصادی، هدف مستقیم این تحریمها را محو انقلاب اسلامی دانسته و بیان کرد: تحریمها قشر متوسط و ضعیف جامعه را آسیب پذیر میکند تا پشتیبانان مهم این نظام از مسئولان و نظام حکومتی خویش ناامید شوند.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به راهبرد مقام معظم رهبری برای مقابله با تحریمها، یادآور شد: ایده اقتصاد مقاومتی که در سال 1388 از طرف معظمله مطرح شد، مبتنی بر روحیه جهاد و آموزههای اصیل اسلامی است.
وی، مفهوم واژه جهاد را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: فعالیت خستگیناپذیر به قصد قربت همراه با ایثار، جهاد شمرده میشود که میتواند در عرصههای مختلفی مانند اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بروز و ظهور داشته باشد؛ اگر این حرکت اجتماعی در جامعه شکل گیرد، به یقین با نصرت و توجه الهی همراه خواهد بود.
حجت الاسلام والمسلمین میر معزی با بیان این که تولید حداکثری و هزینه حداقلی، پایههای اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، ابراز داشت: کشوری که بخواهد استقلال داشته باشد، باید دارای اقتصاد قوی و خودکفایی در عرصه تولید کالاهای استراتژیک و حیاتی باشد تا قدرت چانهزنی و تعامل با رقبا را داشته باشد.
وی، سیاستهای کلی در راستای تحقق استقلال اقتصادی و اقتصاد مقاومتی از نگاه مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و افزود: مردمی کردن اقتصاد، حمایت از کار و سرمایه و تولید ملی، مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف و تبذیر، مدیریت بهینه منابع ارزی، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اقتصاد دانشبنیان، از ویژگیهای اقتصاد مقاومتی به شمار میرود.
عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: باید در حمایت از تولید داخلی با الهامپذیری از فرهنگ جهاد اسلامی، حتی تولیدات بیکیفیت ملی را مصرف کنیم تا از تحریم های اقتصادی سربلند بیرون آییم.
این کارشناس حوزوی با اشاره به اینکه باید اقتصاد خود را از اقتصاد تک محصولی یعنی نفت، خارج کنیم، اذعان داشت: در اقتصادی که رگههای فساد در آن وجود دارد، نمیتوان اهداف اقتصادی ملی را جاری کرد؛ بنابراین باید پدیده شوم فساد را از اقتصاد کشور ریشهکن کرد.
حجتالاسلام والمسلمین میرمعزی در پایان تأکید کرد: نباید سادهلوحانه پنداشت که با حل پرونده هستهای ایران، مشکلات اقتصادی کشور نیز برطرف میشود، بلکه باید آسیب شناسی اقتصاد بیمار کشور، آن را به صورت بنیادی اصلاح کرد.