شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

حجت الاسلام والمسلمین میر معزی با بیان اینکه تولید حداکثری و هزینه حداقلی، پایه‌‌های اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: کشوری که بخواهد استقلال داشته باشد، باید دارای اقتصادی قوی و خودکفا در تولید کالاهای استراتژیک باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت­الاسلام والمسلمین حسین میرمعزی، امروز در نشست علمی «حماسه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی» در مدرسه حجتیه قم ، با اشاره به تحریم­های اقتصادی غرب علیه ایران اسلامی، اظهار داشت: هرچند این تحریم­ها در دهه­های پیشین نیز سابقه داشته، اما اجماع جهانی کنونی برای تحریم ایران، در تاریخ انقلاب بی سابقه است و تحریم نفتی و ارزی بر گستره تحریم­ها افزوده است.

این کارشناس اقتصادی، هدف مستقیم این تحریم­ها را محو انقلاب اسلامی دانسته و بیان کرد: تحریم­ها قشر متوسط و ضعیف جامعه را آسیب پذیر می‌کند تا پشتیبانان مهم این نظام از مسئولان و نظام حکومتی خویش ناامید شوند.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به راهبرد مقام معظم رهبری برای مقابله با تحریم­ها، یادآور شد: ایده اقتصاد مقاومتی که در سال 1388 از طرف معظم­له مطرح شد، مبتنی بر روحیه­ جهاد و آموزه­های اصیل اسلامی است.

وی، مفهوم واژه جهاد را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: فعالیت خستگی­ناپذیر به قصد قربت همراه با ایثار، جهاد شمرده می­شود که می‌تواند در عرصه­های مختلفی مانند اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بروز و ظهور داشته باشد؛ اگر این حرکت اجتماعی در جامعه شکل گیرد، به یقین با نصرت و توجه الهی همراه خواهد بود.

حجت الاسلام والمسلمین میر معزی با بیان این که تولید حداکثری و هزینه حداقلی، پایه‌های اقتصاد مقاومتی محسوب می شود، ابراز داشت: کشوری که بخواهد استقلال داشته باشد، باید دارای اقتصاد قوی و خودکفایی در عرصه تولید کالاهای استراتژیک و حیاتی باشد تا قدرت چانه­زنی و تعامل با رقبا را داشته باشد.

وی، سیاست­های کلی در راستای تحقق استقلال اقتصادی و اقتصاد مقاومتی از نگاه مقام معظم رهبری را مورد توجه قرار داد و افزود: مردمی کردن اقتصاد، حمایت از کار و سرمایه و تولید ملی، مدیریت مصرف و جلوگیری از اسراف و تبذیر، مدیریت بهینه منابع ارزی، بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اقتصاد دانش­بنیان، از ویژگی­های اقتصاد مقاومتی به شمار می­رود.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: باید در حمایت از تولید داخلی با الهام­پذیری از فرهنگ جهاد اسلامی، حتی تولیدات بی­کیفیت ملی را مصرف کنیم تا از تحریم های اقتصادی سربلند بیرون آییم.

این کارشناس حوزوی با اشاره به اینکه باید اقتصاد خود را از اقتصاد تک ­محصولی یعنی نفت، خارج کنیم، اذعان داشت: در اقتصادی که رگه­های فساد در آن وجود دارد، نمی­توان اهداف اقتصادی ملی را جاری کرد؛ بنابراین باید پدیده شوم فساد را از اقتصاد کشور ریشه­کن کرد.

حجت­الاسلام والمسلمین میرمعزی در پایان تأکید کرد: نباید ساده­لوحانه پنداشت که با حل پرونده هسته­ای ایران، مشکلات اقتصادی کشور نیز برطرف می­شود، بلکه باید آسیب شناسی اقتصاد بیمار کشور، آن را به صورت بنیادی اصلاح کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha