به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی در سخنانی در این مراسم خاطرنشان کرد: دانشگاه مذاهب اسلامي تاكنون به تاسيس سه رشته فقه امامی، حنفی و شافعی دست زده و بنا دارد تا رشته های فقهی سایر مذاهب را نیز شکل دهد که این امر در راستای نامگذاری این دانشگاه به عنوان دانشگاه مذاهب اسلامی است.
رییس دانشگاه مذاهب اسلامی با بیان این که این دانشگاه به همه مذاهب و امت اسلامی تعلق دارد و در راستای خدمت به جامعه اسلامی تأسیس شده ؛ تأکید کرد: فقه اباضی چهارمین فقهی است که در این دانشگاه تدریس خواهد شد و قرار است پس از تأسیس، علمای اباضی به تدریس مذهب خود بپردازند؛ پس از آن بنا داریم فقه زیدی، حنبلی ومالکی را نیز تأسیس کنیم تا نام دانشگاه مذاهب اسلامی را به صورت واقعی محقق سازیم.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي خاطرنشان كرد: این دانشگاه تلاش و حركت خود را بر سه مبناي اساسي "یکپارچه سازی علوم اسلامی" ، "عمق بخشی به شیوه مقارن نویسی و مقارنهگویی" در مطالعات اسلامی به ویژه در مواجهه با مسائل نوپیدای فراروی امت اسلامی و "گسترش دایره ارتباطات دانشگاهی" استوار ساخته است.
وی در ارتباط با محور اول گفت : فقه اسلامی در ابتدا یک علم بود نه چند علم، که هر کدام بنابر مذهبی شکل گرفته باشد. آنچه متعدد بود مدارس فقهی و مذاهب فقهی و دیدگاههای فقهی بود. مدارس و مذاهب فقهی به یک علم وابسته بودند به رغم برقراری اختلاف منهجی و مبنایی فیما بین آنها. همه زیر یک سقف به تبادل علمی می پرداختند.
وی افزود: اما بعدا در بستر تاریخ شرایطی شکل گرفت که فقه را از وصف یكپارچگی انداخت و پای اختلافهای پدید آمده بین مذاهب را در تاثیرگذاری بر وحدت علم و سوق آن به سمت چند علمی شدن باز کرد.
حجت الاسلام والمسلمين مبلغي گفت: دانشگاه مذاهب اسلامي سعی دارد به تمرین، تجربه و باز تولید ادبیات و مفاهیم وحدتگرایانه علوم اسلامی دست بزند، تا هر مذهب در چارچوب آن به صورتی احترام آمیز بتواند مبانی خود را ارائه و در روند تبادل علمی سازنده برای پاسخگویی علمی به مسائل امت به عنوان امت (و نه به یک مذهب به عنوان مذهب) شرکت جوید.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در خصوص "روش مقارنه پردازی" گفت: این روش، نقش مهمی در "پاسخ گویی جمعی مذاهب" به مسائل علمی فراروی امت دارای مذاهب دارد.
وی ادامه داد: همه دانشجویان مذاهب اسلامی اعم از شیعه، سنی، زیدی و اباضی از کرسیهای تشکیل شده از فقه هر مذهب استفاده میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی افزود: بعد از ایجاد کرسی فقه هر مذهب، رشته های فقهی آن مذهب نیز در دانشگاه راه اندازی خواهد شد و اساتید و مواد درسی آن با نظارت دانشگاه مذاهب اسلامی و علمای آن مذهب تهیه و انتخاب می شود.
وی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب از این ابتکار و ابتکاراتی از این دست، خرسند خواهند شد.
خاطرنشان می شود، علامه شیخ احمد بن حمد الخلیلی مفتی سلطنتی کشور عمان نیز در این مراسم سخنرانی کرد.