یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

عضوجامعه مدرسین حوزه گفت: دربرخی از محافل آزاداندیشی، هزل و ابتذال اندیشی صورت می‌گیرد و همین امر باعث برانگیخته شدن حساسیت‌ها می‌شود؛ همان طوری که در کرسی‌های نظریه‌پردازی نیز «بدعت» نکوهیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیدوست در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، با تبیین جایگاه کرسی‌های نظریه‌پردازی، راهکار اساسی هموار شدن روند تشکیل این کرسی‌ها در حوزه را اجرایی شدن این مهم زیر نظر پژوهشگران و فرهیختگان حوزوی دانسته و گفت: ما تجربیات خوب فرهیختگان حوزه در برگزاری کرسی‌های نظریه پردازی را در اخیتار داریم؛ از این رو، برای برگزاری بهترکرسی‌ها، گفتمان سازی توسط فرهیختگان حوزه نقش بسیاری دارد.

مدیر انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم با اظهارتأسف از بی توجهی به نخبگان و پژوهشگران برتر کشور، ابراز داشت:‌ برای ایجادگفتمان سازنده، نیازمند شناخت هرچه بهتر نیروهای آزاداندیش و تشویق آنان هستیم، ولی متأسفانه امروز در سطح کشور، ارزش علمی فرهیختگان و پژهشگران برتر شناخته شده نیست.

وی، بررسی موضوعات اساسی و ریشه‌ای را به عنوان لازمه اجرای کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی مطرح کرده و تاکید کرد: در این عرصه باید به جای توجه به موضوعات سیاسی، اجتماعی و ... روزمره، به مسائل اصیل علمی در زمینه های فلسفه‌های مضاف، کلام، فقه، تفسیر و اصول و... روی آورد.

عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: در حال حاضر صدها مسئله در موضوعات مختلف حوزوی وجود دارد که باید مورد بررسی علمی قرارگیرد.

حجت الاسلام والمسلمین علیدوست با متفاوت دانستن آزاداندیشی و نظریه‌پردازی، گفت: حساسیت‌هایی که متوجه کرسی‌های آزاداندیشی می‌شود، نباید کرسی‌های نظریه‌پردازی را مورد هجمه قرار دهد؛ چرا که این دو با یک‌دیگر تفاوت دارند.

عضوجامعه مدرسین حوزه ادامه داد: دربرخی از محافل آزاداندیشی، هزل و ابتذال اندیشی صورت می‌گیرد و همین امر باعث برانگیخته شدن حساسیت‌ها می‌شود؛ همان طوری که در کرسی‌های نظریه‌پردازی نیز «بدعت» نکوهیده است.

وی یادآور شد: در این عرصه باید خطوط قرمز مراعات شده و هیچ گاه به بهانه آزاد اندیشی و نظریه پردازی، از موضوعات اصلی دور نشویم.

حجت الاسلام والمسلمین علیدوست خاطرنشان کرد: کارهای اجرایی کرسی‌های نظریه‌پردازی باید به دست افرادی عملیاتی شود که دارای ثبوت باشند.

مدیر انجمن فقه و حقوق حوزه علمیه قم در پایان یادآور شد: ارزشی که برای نفرات اول کنکور قائل می‌شوند، نسبت به نویسنده و پژوهشگری که کتابش در بین بیش از30هزارکتاب، به عنوان نمونه انتخاب می‌گردد، بسیار متفاوت است که این مسئله، نشان دهنده عدم شناخت جایگاه پژوهش است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha