به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام حبیب برومند نماینده پارسآباد، در مجلس شورای اسلامی با یادآوری سخنان مقام معظم رهبری در مورد نرمش قهرمانانه گفت: هرکدام از ما باید به اندازه توانایی و حیطه اختیارات خودمان، این ادبیات را تحلیل کنیم.
وی افزود: وقتی کشتی گیران ایرانی در مسابقات، با یک کشتیگیر اسراییلی رو به رو میگردند، خودشان را کنار میکشند و به دلیل حاضر نشدن در صحنه مسابقه، بازنده اعلام می شوند. این در حالی است که میدانند اگر کشتی بگیرند، حتما حریف اسرائیلی خود را میبرند اما به خاطر اینکه رژیم صهیونیستی را به رسمیت نمیشناسیم، کشتیگیران ما نیز انصراف میدهند. با این حال ورزشکاران ما با ورزشکاران تمامی کشورها حتی ورزشکاران آمریکایی، مسابقه می دهند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اهمیت مذاکره و تعامل با کشورهای دنیا اظهار داشت: وقتی تحلیل منطقی را بپذیریم و در عمل هم ببینیم که آنها مواضع اصولی ما را قبول دارند، نباید از مذاکره رویگردان باشیم.
وی با یادآوری این که از گذشته رفتار دولتمردان آمریکایی نسبت به انقلاب اسلامی ملت ایران تند بوده است، گفت: ادبیات غلط و رویکرد افراطی کشورهای غربی خصوصاً آمریکا، علیه ملت ایران در 34 گذشته، باید جای خود را به منطق در رفتار و کردارشان بدهد، دولتمردان آمریکا نیز بر همین اساس، از مواضع برابر و دوری از برتریطلبی با ملت ایران سخن بگویند؛ در این صورت با توجه به ادبیات دینی و تمدنی ملت ایران و همچنین منطق مسئولان کشور برای حل مشکلات دوجانبه میتوان وارد بحث شد.
حجتالاسلام برومند در ادامه تاکید کرد: باید بپذیریم که هنوز هیچ کس نتوانسته است فرمایشات مقام معظم رهبری را به نحو احسن، تحلیل و مشخص نماید، مثلاً منظور اصلی ایشان از نرمش قهرمانانه چیست؟ اما مهم این است این رهنمود دست سیاستمداران ما را باز گذاشته و اختیاراتی را به آنها میدهد تا در حد معقول و با توجه به رعایت سه اصل اساسی نظام، «یعنی عزت، حکمت و مصلحت»، گفتوگو و تعامل با دنیا را در دستور کار قرار دهند.
نماینده پارسآباد در مجلس شورای اسلامی با یادآوری مواضع رییسجمهور اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که وی تاکید کرده بوده، «ما برای صلح آمده ایم» بیان داشت: ما همواره به جهانیان ثابت کردهایم که ایران اسلامی، جنگ طلب نیست بنابراین مسئولان نیز باید با در نظر گرفتن شرایط ملت ایران در همین راستا، پای میز مذاکره بنشینند.
وی با تاکید بر ارایه تحلیل دقیق از مواضع مقام معظم رهبری در مورد مذاکره گفت: به نظر میرسد رهبری به دولتمردان اجازه داده تا آنها با دست باز و خیال راحت، وارد مذاکرات شوند.
وی چشم انداز مذاکرات پیش رو را نویدبخش و اثبات کننده صداقت جمهوری اسلامی دانست و گفت: به روند بازسازی شکافهای سیاسی بین ایران و جهان امیدوار هستیم. که جامعه نیز نسبت به آن خوشبین است.
حجتالاسلام برومند با اعلام این که قبل از تشکیل اجلاس سازمان ملل متحد، تصور بر این بود که نمایندگان آمریکا و اروپا جلسه سخنرانی آقای روحانی را ترک خواهند کرد گفت: شعار صلحطلبی دولت ما باعث شد که نه تنها بسیاری از کشورها جلسه را ترک نکنند، بلکه با دقت و نگاه تحلیلی به سخنان رییس جمهور ایران اسلامی گوش فرا دهند.
نماینده پارسآباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اتفاقاتی که در مذاکرات و سخنرانی های روسای دولتهای جهان در مورد ایران رخ داد اظهار کرد: با قاطعیت میتوان گفت؛ اتفاق بزرگی در روابط ایران با جهان افتاده که در همین راستا نیز رابطه ما با دنیا بهتر خواهد شد.
*درهای جدیدی به روی جهان باز شد
وی با اشاره به ادبیات رییس جمهور آمریکا در مورد ایران گفت: این تغییر رویکرد اجتنابناپذیر است زیرا آمریکا به خوبی میداند که ایران لنگرگاه خاورمیانه است و بدون حضور ایران اجرای هر طرح و برنامهای در این منطقه، ابتر است.
نماینده فلاورجان گفت: رییسجمهور در مورد انرژی هستهای، دفاع از مردم مظلوم فلسطین و سوریه، مبارزه با تروریسم و بسیاری موارد دیگر در سازمان ملل متحد، سخنان منطقی و درستی را مطرح کردند.
وی با انتقاد از کسانی که به انتقاد از عملکرد دیپلماسی دولت میپردازند، گفت: تغییر تاکتیک دیپلماسی ایران قطعا بر تحریمها، واردات و صادرات کالاها و مبادلات بین کشورها تاثیر مثبتی میگذارد.
*غرب هم تحریم شده است
حجتالاسلام موسوی با تاکید بر این که منظور از تحریم، فقط مختص کشور ما نیست، بلکه غربیها نیز به نوعی خود را هم تحریم کردهاند گفت: هر چند آمریکا و اروپا با تحریمهای ظالمانه، کشور ما را تحت فشار قرار دادند، اما خود آنها هم به نوعی در تحریم ندانمکاریهای خود گرفتار شده و تحت فشار هستند.
وی در ادامه افزود: شک نداریم در شرایط امروزی، بسیاری از کشورهای اروپایی به خاطر آن که بتوانند از امکانات و پتانسیلهای ایران از جمله نفت، استفاده کنند، برای شکستن تحریم ها لحظهشماری میکنند و این یک تمایل دو جانبه است، البته ایران هم برای رفاه و آسایش مردم به دنبال شکستن تحریم هاست.
حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس شورای اسلامی هم در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با تاکید بر درک صحیح از نرمش قهرمانانه گفت: درک این مطلب مهم نیازمند کارشناسی عمیق و استفاده از نظرات کارشناسان مجرب سیاسی، اقتصادی است تا به خوبی منظور رهبر معظم انقلاب را تحلیل و اجرایی نمایند.
وی با تاکید بر اینکه ابتدا باید بدانیم هدف از نرمش چیست، گفت: اگر اهدافی را برای نظام ترسیم کرده ایم، باید در نرمش قهرمانانه نیز آن اهداف را در نظر داشته باشیم.
نماینده محلات با اعلام این که منظور از نرمش، تمرین برای دستیابی به اهداف تعیین شده است، گفت: بدون تمرین نمی توانیم به اهدافمان دست یابیم. و در حقیقت، نرمش در دیپلماسی، مقدمهای برای حضور مقتدرانه در مذاکرهها برای بازی برد، برد است.
وی با تاکید بر این که نرمش قهرمانانه، بدین معنا نیست که از همه اصول چشم پوشی کنیم، گفت: در عین حالی که از اهداف، اصول و آرمانهایمان چشم پوشی نمیکنیم با توجه به اقتضائات زمان، رفتار دیپلماسی خود را تنظیم میکنیم.
حجتالاسلام سلیمی با یادآوری فرازی از بیانات از مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده کردن از ظرفیتها گفت: هرگز نمیتوانیم از ظرفیتهای بین المللی برای حل مشکلات کشور چشم پوشی کنیم. زیرا امکان انجام حرکت هایی در سطح جهانی وجود دارد که باعث تغیرات مثبتی در اداره کشور می شود.
نماینده محلات تاکید کرد: باید از ظرفیتهای داخلی و خارجی نهایت استفاده را ببریم و در مقابله با خارجی ها دچار خود باختگی نشویم و منافع ایران اسلامی رادر هر جایی که تامین می شود، دنبال کنیم.
*نیازمند دیپلماسی فعال هستیم
محمدصالح جوکار نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرگزاری حوزه تاکید بر این که مسایل سیاست خارجی با سیاست داخلی ما تفاوت نمیکند، گفت: چون دولت همزمان مسول سیاست خارجی و داخلی است، این دو بر همدیگر تاثیر می گذارند.
وی با ذکر اینکه در عرصه تجارت، تعامل ما با دیگر کشورها بسیار مهم است، گفت: ارتباط منطقی در عرصه سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بین ایران و دیگر کشورها بسیار مهم است.
نماینده یزد با تاکید بر این که امروز به یک دیپلماسی فعال نیاز داریم تا بتوانیم پیام خود را به دنیا برسانیم گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن حفظ استقلال خود باید به تحریمهای ظالمانهای که علیه کشورمان در ارتباط با دولت ها و ملت های دیگر به صورت دستوری اعمال شده ، پایان دهد.
جوکار با اشاره به این که مهمترین راهکار، بهرهگیری از ظرفیت مجامع بین المللی، برای دستیابی به حقوق ملت خودمان و دیگر ملتهاست، گفت: اگر امروز بتوانیم یک ارتباط فعال، زنده و پویا با دنیا برقرار کنیم، بسیار موفق خواهیم بود. البته این ارتباط باید بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت باشد.
وی با تاکید بر این که این سه اصل، بر اساس سیاستهای بالا دستی نظام اسلامی ایران است، گفت: مسوولان ما با تمسک به این اصول قطعا موفق خواهند بود.
*رییسجمهور نیازمند حمایت همهجانبه است
عضو کمیسیون امنیت ملی با تاکید بر این که باید حرکت دولت یازدهم در بستر قانون باشد، گفت: اگر تعامل دولت یازدهم با مجلس که به خوبی شروع شده، تدوام پیدا کند و مجلس نیز برای ریلگذاری توسعه، قوانین و ساز و کارهایی که دولت نیاز دارد، پیشبینی و تصویب کند. بسیاری از مشکلات در این دولت حل میشود و مسیر درست و اهداف پیش بینی شده تحقق پیدا می کند.
وی با تاکید بر این که امروز بایستی مسیر تعارض دولت با خانه ملت بسته شود، گفت: باید بستر تعامل را فراهم کنیم و این بستر به گونه ای باشد که دولت بتواند اهداف خودش را محقق سازد.
جوکار با ذکر این که رییس جمهور به حمایت همهجانبه نیاز دارد گفت: در حالی که دکتر روحانی با حضور در مجامع جهانی، سخنرانی میکند و نقطه نظرات نظام اسلامی را مطرح میکند، نباید به نوعی اظهار نظر کنیم که بیانگر تفرقه در کشور باشد.
وی با یادآوری این که دکتر روحانی قبل از سفر به نیویورک، به دیدار مقام معظم رهبری رفته بود، گفت: این دیدار بیانگر اطاعت ایشان از سیاستهای کلان نظام است و آن چه رییسجمهور در سازمان ملل متحد انجام داد براساس اهداف نظام و مطابق نظرات ولایت فقیه بود..