پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

مسئولان فرهنگی و مذهبی ما باید پیش از این که نوجوانان، جوانان، دختران و پسران ما خود را با الگوهای غریبه همگون کنند، بشتابند و روش زندگانی ائمه اطهار(ع) را به مردم معرفی کنند به ویژه طعم شیرین شیوه زندگی مشترک حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) را به جوانان به ویژه دختران بچشانند، تا شاید از معضلاتی چون طلاق، بدحجابی، بی حجابی، فرهنگ بیگانه پرستی و ... در جامعه دور شویم.

 خبرگزاری حوزه/زندگی مشترک حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع)، جدا از ابعاد گوناگون اعتقادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی از جهتی الگوی تمام زوج های عالم است. يكی از مهم‌ ترين شاخصه‌هايی كه در ژرفابخشی محبت و در پی آن، استحكام خانواده مؤثر می‌باشد، حمايت از همسر است. زن و شوهر در زندگی، غير از نقش همسری، در سایر روابط اجتماعی و سياسی نيز نقش‌هايی بر عهده دارند. يکی از نمونه‌های تاثر برانگيز، دفاع حضرت فاطمه زهرا(س) از همسر بزرگوار خود در جريانی است كه علی(ع) را با اكراه و اجبار برای گرفتن بيعت به مسجدالنبی می ‌بردند. فاطمه(س)، بانوی دو عالم، برای دفاع از علی(ع) تا درب مسجد آمدند و در تاكيد بر ياری همسرشان چنين فرمودند:"به خدا سوگند، ای سلمان! از درب مسجد مدينه پا بيرون نمی ‌گذارم، تا آن كه پسر عموی خود را با چشمان خودم سالم ببينم".

الگوهای رفتاری بسیاری در زندگی حضرت زهرا(س) نسبت به موضوع‌هایی مثل تریبت فرزند، همسرداری، احترام به پدر، دعای برای همسایه، دفاع از ولایت و ... شنیده ایم، اما این الگوهای رفتاری تا چه حد در جامعه اسلامی به الگوهای عملی تبدیل شده است.

نهادهای فرهنگی و مذهبی جامعه چه اقدامات، پژوهش ها و مستندسازی هایی را در خصوص این که تمام ابعاد زندگانی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) به عنوان الگوی قابل محسوس به جامعه ارائه شود، انجام داده اند؟

بسی جای تاسف است که بسیاری از جوانان، زنان و دختران ما شاید تنها مظلومیت حضرت زهرا(س)، پشت در ماندن و در نهایت قرائت خطبه های آتشین ایشان را شنیده اند، که چه بسا شاید تاکنون سری هم به خطبه‌های آن حضرت نیز نزده‌اند.

در عصری که ما زندگی می کنیم، چنان الگوهای به ظاهر قهرمان در لابه‌لای محصولات فرهنگی به کودکان، نوجوانان و جوانان، زنان و دختران ارائه می شود که نسل جوان حتی نیم نگاهی به سابقه مذهبی خود ندارند که بببنند چه الگوهای زیبا و قابل عملی را در طول تاریخ اسلامی، پیش پایشان نهاده شده است.

مسئولان فرهنگی و مذهبی ما باید پیش از این که نوجوانان، جوانان، دختران و پسران ما خود را با الگوهای غریبه همگون کنند، بشتابند و روش زندگانی ائمه اطهار(ع) به ویژه طعم شیرین زندگی مشترک حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) را به کام جوانان به ویژه دختران بچشانند، تا شاید از معضلاتی چون طلاق، بدحجابی، بی حجابی، فرهنگ بیگانه پرستی و ... در جامعه دور شویم.

*تلاش دشمنان برای معرفی الگوی دروغین به جامعه

حقیقت این است که ما آن گونه که شایسته و بایسته است در زمینه معرفی رهبران دینی تلاش نکرده ایم و باید یک کار همه جانبه، گسترده، عمیق و متناسب با سطوح مختلف جامعه ارائه شود، به عنوان مثال، در معرفی حضرت زهرا(س) به عنوان فردی که در صحنه اجتماعی از رسالت های اجتماعی اش غافل نیست و به جدّ به آن می پردازد، در اندیشه مشکلات مردم و محرومین است، ابعاد معنوی آن حضرت و توسل به درگاه الهی و سایر ابعاد دیگر ایشان چندان کاری نکرده ایم؛ صدها برابر این موارد،نیاز به تلاش در حوزه های هنری داستانی و رمان، تحقیقی و تبیینی نیازمند هستیم تا شخصیت حضرت زهرا(س) را در بهترین تصویر به جامعه معرفی کنیم.

رسانه ملی ما که حضرت امام(ره) نیز آن را دانشگاه معرفی کردند، یکی از نهادهایی است که وظیفه  دارد در معرفی ابعاد گوناگون شخصیت حضرت زهرا(س) تلاش کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز وظیفه انتقال فرهنگ درست به جامعه و سرمایه گذاری در این زمینه را بر عهده دارد یکی از بهترین نهادهای  دیگری که می تواند فرهنگ اسلامی را گسترش دهد، روحانیت هستند، روحانیون می توانند با تبیین و ترویج سبک زندگی حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) جوانان را با نوع زندگی زناشویی و همسری این دو شخصیت دینی بیشتر آشنا کنند.

دشمنان از تمام توان در زمینه معرفی الگوهای دروغین به جامعه تلاش می‌کنند و ما به دلیل حق بودن مان، باید تلاشی دو صدچندان داشته باشیم، تببین شخصیت های رهبران دینی باید جزو برنامه های اصلی قرار بگیرد، باید به عنوان یک کار اساسی و متحول کننده جامعه به این مساله نگاه شود و آن وقت است که نهادها چندین برابر وظایف خود تلاش می کنند تا آثار مثبت آن را در جامعه ببینند.

*تبیین آیین همسرداری و تربیت فرزند حضرت زهرا(س)

دوران زندگی مشترک حضرت زهرا(س) با حضرت علی(ع) کوتاه بود، اما درسی که می توان از این زندگانی گرفت در هر جهتی می تواند الگو باشد. حضرت زهرا(س) در وهله اول، نسبت به آیین همسرداری، الگو هستند و کاملا مسایل شرعی و لازم زندگی مشترک زناشویی را حفظ می کردند و از آن طرف هم حضرت علی(ع)، وظایف مرد و همسر بودن را در قبال ایشان انجام می دادند.

رفتار حضرت زهرا(س) در فرزندداری و برخورد با مسکین، همسایگان و همراهی با پدرشان و حضور در برخی جنگ ها تک تک برای انسان ها الگو و نمونه است.

حضرت زهرا(س) در زمینه بیان ابعاد زندگی‌شان نیز مظلوم هستند، ابعاد زندگی ایشان درست بیان نشده است، رسانه ها وظیفه دارند ابعاد شخصیتی حضرت را برای جامعه اسلامی تبیین کنند، چرا که حضرت زهرا(س) نه تنها الگویی برای زنان جامعه اسلامی است بلکه الگویی برای مردان و زنان است.

بیان ابعاد زندگی مشترک حضرت زهرا(س) با حضرت علی(ع) با توقعات بالایی که امروزه همسران از یک‌دیگر دارند و چشم و هم چشمی هایی که در جامعه وجود دارد، شدیدا احساس می شود.

یکی از مشکلات جامعه امروز، افزایش قارچ گونه و پلکانی میزان مهریه در ازدواج است، مهریه زیاد حتما موجب خشنودی و خوشبختی در زندگی نیست و چه بسا زنانی که مهریه کم دارند، خوشبخت تر و راحت تر از سایر زنان با مهریه‌های بالا زندگی می‌کنند.

نگارش: بیت اله احمدی

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha