به گزارش خبرگزاري حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمين فرجام در جمع طلاب جديد الورود مدارس علميه مشهد، ورود به اين مقطع را انتخابي مناسب عنوان کرد و ابرازداشت: در مسير طلبگي بايد نسبت به آفتزدايي از محصول خود دقت كرد تا برداشتي مطلوب داشت.
وي با اشاره به آیه «وَجَدْتُ عِلْمَ النّاسِ فى ارْبَعٍ: اوَّلُها انْ تَعْرِفَ رَبَّكَ، وَ الثّانِیَةُ انْ تَعْرِفَ ما صَنَعَ بِكَ، وَ الثّالِثَةُ انْ تَعْرِفَ ما ارادَ مِنْكَ، وَ الرّبِعَةُ انْ تَعْرِفَ ما یُخْرِجُكَ عَنْ دینِكَ»، بيان داشت: طبق اين فرمايش، خداشناسي، شناخت خود، وظيفه شناسي و آشنايي با آفتها، چهار رشته علمي مفيد و نافع براي جامعه است.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان، با بيان اين كه در مسير طلبگي بايد موانع را پشت سر گذاشت، گفت: اگر به اين آفتها توجه نشود، تمام تلاش و محصول عمر دوران طلبگي فرد، از بين خواهد رفت.
وي اسير هواي نفسشدن را نخستين آفت براي فرد دانست و با اشاره به آیه «مَن لَم يُهَذِّب نَفسَهُ لَم يَنتَفِع بِالعَقلِ»، ابرازداشت: تاريخ اسلام نشان داده كه حتي برخي ياوران رسول اكرم (صلياللهعليهوآلهوسلم)، به خاطر نداشتن اين تهذيب، شيطنت داشته و توطئه كردند.
دبير شوراي برنامهريزي مديريت حوزه علميه خراسان به امور مهمي مانند نمازشب و انس با قرآن كه مورد تأكيد بزرگان است، اشاره و خاطر نشان كرد: تهجدها بهويژه در ايام خاص، بايد مورد توجه باشد و آن چه در طول زندگي مفيد است، اهتمام به اين امور ميباشد.
وي بر توجه به دوران جواني و آراستگي اخلاقي تأكيد كرد و با اذعان بر اين مطلب كه اگر طلبه اين آراستگي را نداشته باشد، ابزار دست ديگران خواهد شد، گفت: خود بزرگبيني و خودشيفتگي، از ديگر آفتهايي است كه بايد از آن دوري كرد.
وي سومين آفت را كه هم براي ديگران و هم برای طلبه وجود دارد، «حب» و «بغض افراطي» عنوان و خاطر نشان كرد: طلبه علوم ديني آزاد است، با این حال نبايد دچار گروه گرايي و حزب گرايي شود، بلكه ميبايد آزادمنش باشد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان افزود: انسان متأثر از عوامل بيروني است اما نبايد در چهارچوب سلايق سياسي ديگران محدود شد و ابزار دست آنان قرار گرفت تا به مطامع سياسي خود برسند.
وي چهارمين آفت را نشناختن زمان دانسته و يادآورشد: اگر طلبه علوم ديني اينگونه نباشد، نخواهد توانست موضعگيري واقع و درستي داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمين فرجام با بيان اينكه حوزه علميه در مقطع و زمانهاي مختلف با زمانشناسي علما و روحانيون حفظ شده است، با اشاره به اقداماتي كه امروز عليه شيعه توسط استكبار و بهدست وهابيون انجام ميشود، گفت: در زماني كه شيخ طوسي زعامت و رهبري شيعه را برعهده داشت، پس از حمله سلجوقيان، مركزيت حوزههاي علميه به شهر نجف منتقل شد.
وي به فرمايشات رهبر معظم انقلاب در سال گذشته در بجنورد درباره پرهيز از ورود به تفكر سكولار و در صحنه نبودن روحانيت اشاره و خاطر نشان كرد: هر فرد يا گروهي كه از زمان خود عقب بماند، از بين خواهد رفت، اما اگر با شرايط آشنا باشد، پديدههاي زمان را مديريت خواهد كرد.
مدير اجرائي حوزه علميه خراسان با اشاره به شرايط حساس امروز براي حوزههاي علميه، تصریح کرد: بايد از زمان شناسي خود براي دفاع از آرمانها و ارزشهاي انقلاب اسلامي بهخوبي بهره برد