پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نشست تخصصی بررسی تعاملات اقتصادی ایران و ژاپن با هدف بررسی چگونگی رشد و توسعه ژاپن، به همت معاونت پژوهش جامعة‌المصطفی العالمیه، در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، در این نشست پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، حجت الاسلام والمسلمین رجایی، معاون پژوهشی جامعة‌المصطفی(ص) با بیان این که عوامل بسیاری در اقتصاد ژاپن وجود دارد که به ایده‌های اقتصاد اسلامی نزدیک است، گفت: در آینده نزدیک قرار است مرکز تحقیقاتی در حوزه تطبیق و مقایسه اقتصاد اسلامی و ژاپن در دانشگاه توکیو راه اندازی شود که در این مرکز، مطالعات تطبیقی میان یافته های اقتصاد اسلامی و سیاست های اقتصادی ژاپن صورت خواهد گرفت.

وی با اشاره به این که ایجاد این مرکز، فرصتی است که اقتصاد اسلامی را بیشتر معرفی کنیم، ابراز داشت: از تجربه ژاپنی ها در موضوع الگوسازی استفاده خواهیم کرد و می توان تبدیل ایده های اقتصاد اسلامی به الگوهای عملیاتی در قالب مدل های اقتصادی را تبیین کرد.

در ادامه دکتر وکیلی، دبیر علمی نشست تخصصی تعاملات اقتصادی ایران و ژاپن و در سخنانی با اشاره به این که از منظر ژاپنی ها، اشتغال امری مقدس است و سرمایه‌گذاران ژاپنی با سود بسیار کم نیز حاضر به امر تولید و اشتغال هستند، تصریح کرد: الگوی صادرات ژاپن متکی بر صادرات کالای ساخته شده و با ارزش افزوده بالاست.

وی با تاکید بر این که اقتصاد ژاپن شبیه به اقتصاد اسلامی است که در متون و آیات نیز مشاهده می کنیم، ابراز داشت: نرخ بهره در ژاپن صفر است و بانکداری آن ها به بانکداری اسلامی شباهت دارد.

سخنران پایانی این نشست، «پروفسور نا او یوکی یوشینو»، رئیس شورای نظام مالی دولت ژاپن بود که در سخنانی با اشاره به این که منافع اجتماعی برای ژاپنی ها بسیار مهم است و این موضوع از اصول های مهم اسلام نیز به شمار می رود، تصریح کرد: اقتصاد ژاپن گروه محور است، در حالی که در بسیاری از کشورهای غربی، اقتصاد مبتنی بر فرد محوری می‌باشد.

وی با بیان این که اسلام دینی اجتماعی محور است و بر تعاون و همیاری میان بشر تاکید دارد، خاطرنشان کرد: کشورهایی نظیر انگلستان از صندوق های سرمایه گذاری امانی استقبال نمی‌کنند، چرا که فردمحوری آن‌ها اجازه نمی‌دهد که از حق سود خود برای رشد جامعه بگذرند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha