حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واعظ موسوی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: روز عرفه در کلام ائمه اطهار(ع)، یک روز بزرگ و استثنایی به شمار می رود و پیامبر (ص)، در همین باره می فرمایند: " هیچ روزی نیست که خداوند متعال، در آن بیش از روز عرفه، بندگانش را از آتش جهنم نجات دهد".
وی افزود: در روایات داریم که در شب عرفه، هر دعای خیری مستجاب است و هر کس در آن به عبادت خدا بپردازد، پاداش 170 سال عمل برایش در نظر گرفته می شود.
استاد حوزه علمیه قم همچنین با بیان این که يکي از افتخارات و امتیازات بزرگ شیعه، آن است که از طریق دعاهایی که امامان معصوم(ع) به ما یاد داده اند، با خدای متعال به راز و نیاز می پردازد،گفت: ائمه اطهار(ع) با آموزش دعاهایي چون دعای کميل، دعاي عرفه، دعاي ابوحمزۀ ثمالي، دعاي سحر، مناجات شعبانيه و ... ، راه صحيح ارتباط با خداوند را به ما نشان دادهاند.
وی با اشاره به لزوم پیروی از سیره و مشی اهل بیت (ع) در زمینه دعا و مناجات خاطرنشان کرد: اهمیت توجه به دعا و مناجات در روز عرفه به حدی است که حتی گفته اند اگر روزه گرفتن در آن، انسان را از حالت نشاط در هنگام خواندن دعا بازمی دارد، خوب است که فرد روزه نگیرد و بیشتر متوجه دعا و عبادت شود.
حجت الاسلام و المسلمین واعظ موسوی اضافه کرد: این مساله در حالی است که در برخی روایات آمده، روزه روز عرفه، کفاره 90 سال عمر انسان است، اما با این حال، به جهت اهمیت بالای دعای عرفه، این استثنا را در این خصوص قائل شده اند.