پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

نشست تخصصی «سینما، روحانیت، چالش‌ها و راه‌کارها» در سالن اجتماعات دانشگاه ادیان و مذاهب و با حضور اساتید عرصه سینماو جمعی از طلاب و دانش‌پژوهان این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبر گزاری حوزه، ناصر هاشم زاده پژوهشگر و نویسنده سینما در این نشست، با اشاره به وضعیت کنونی سینمای ایران و مشکلات دینی ای که در این عرصه وجود دارد، گفت: صرف نمایش و حضور یک روحانی در فیلم یا نمایش اقامه نماز در بخشی از فیلم، باعث دینی شدن آن اثر نمی شود .

وی گفت:این که خیال کنیم اگر تنها چارچوب فقه و شریعت را در فیلم ها رعایت کردیم، فیلم و سینمای ما دینی و اسلامی می شود، یک فکر غلط است؛ چرا که گاهی اوقات حضور یک شخصی در نقش روحانی در  فیلم، به منظور مشروعیت بخشی به آن و گرفتن مجوز می باشد.

هاشم زاده افزود:زمانی سینمای ما دینی و اسلامی می شود که در جهت پاسخ گویی به یک مسئله دینی باشد، نه اینکه تنها ظاهری از اسلام را رعایت کرده باشد.

این پژوهشگر و نویسنده سینما، با اشاره به نقش خطیر حوزه و روحانیت برای تامین دین و دنیای مردم گفت:روحانیت نمی تواند در این عرصه بی تفاوت باشد، چرا که وظیفه دارد تا با نشر آموزه های دینی، سعادت دنیا و آخرت مردم را تامین کند و باید بتواند با حضور جدی در این عرصه ماهیت نمایش را درک کرده و در جهت اسلامی کردن سینما تلاش نماید.

*حوزه و روحانیت ویژگی های یک اثر هنری اسلامی را تبیین کند

 در ادامه این نشست، دکتر سید رضی گیلانی نیز با بیان اینک ه وظیفه یک روحانی این نیست که کارگردان یا تهیه کننده شود گفت: امروزه مطالبات جامعه هنری و اهالی سینما از حوزه‌های علمیه زیاد است و این مطلب به معنای این نیست که یک طلبه لزوما کارگردان شود بلکه لازم است که حوزه و روحانیت حدود و ثغور یک اثر اسلامی را مشخص کنند تا کارگردان های متعهد در این عرصه بتوانند آثار دینی خلق نمایند.

وی خاطر نشان کرد:امروزه سینمای ایران نمایش جامعه ایران نیست به همین خاطر است که سعی می کنند یک نقش روحانی را به صورت تصنعی وارد آن کنند، در حالی که جامعه اسلامی و مردم ما در طول تاریخ با حوزه و روحانیت مانوس بوده اند و روحانی در متن زندگی مردم بوده است.

موسوی یادآور شد:حوزه و روحانیت به جامعه سینمایی کمک کند؛ چرا که وادی هنر و سینما بسیار پر مخاطره است و اگر راهنمایی و ارشاد علما نباشد خطر لغزش و انحراف دینی بسیار زیاد است همان گونه که بعضی از کارگردان ها و فعالان این عرصه که زمانی در ایران آثار فاخری تولید کردند  امروز در خارج از کشور به تهیه فیلم های ضد دینی مشغول هستند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha