سخنران این مراسم با بیان این که خداوند برخی مکان ها و زمان ها را بهانه ای برای جاری ساختن رحمت خاصه خود برای بندگانش قرار داده است، افزود: عرفه نیز روزی است که خداوند آن را بهانه ای برای بخشش گناهان و مورد رحمت قرار دادن بندگان قرار داده است.
وی رسیدن به تحول، تغییر و شناخت را از الزمات استفاده بیشتر از فرصت عرفه دانست و گفت: شاهدیم که آیین دعای عرفه در سراسر کشور با حضور اقشار مختلف مردم به ویژه جوانان با شکوه در حال برگزاری است؛ البته این شکوه نباید تنها در ظاهر باشد، بلکه باید شناخت نسبت به معارف دعای عرفه را مورد اهتمام قرار داد.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی دعای عرفه را کلاس کامل اخلاق و معنویت معرفی کرد و اظهار داشت: شایسته است که مسئولان فرهنگی نسبت به معرفی معارف ناب موجود در این دعای را به مردم معرفی کنند.
وی در ادامه به فرازهایی از دعای عرفه حضرت سید الشهدا علیه السلام اشاره کرد و گفت: از جمله مسائلی که امام حسین علیه السلام در این دعا از خداوند می خواهد، این است که مورد غضب خداوند قرار نگیرد؛ چراکه اگر کسی مشمول غضب خداوند شود، محکوم به سقوط و نابودی است.
استاد و پژوهشگر حوزه و دانشگاه با بیان این که غضب خداوند با غضبی که در تعالیم دینی نهی شده است، متفاوت می باشد، تصریح کرد: این که انسان دربرابر نادیده گرفته شدن احکام الهی و محرمات دینی غضب ناک شود، این غضبی است که در اسلام ممدوح است ولی غضبی که بی دلیل و بی منطق و برای مسائل بیهوده باشد، این مورد نکوهش است.
وی افزود: زمانی که انسان محرمات الهی را نادیده گرفته و آنها را انجام دهد، غضب خدا را برای خود قرار می دهد؛ از این رو باید کاری کرد که از غضب الهی در امان باشیم.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی درباره راهکارهایی برای در امان ماندن از غضب الهی گفت: بر اساس روایات اگر انسان بر دیگران غضب نکند، از غضب الهی نیز در امان است.
وی اشک ریختن از ترس خداوند و خشوع در برابر پروردگار را از راهکارهای نجات از غضب الهی دانست و افزود: همچنین بر اساس روایات خداوند مردی را که به همسر خود در خانه و زندگی خدمت می کند، علاوه بر این که از غضب خود دور می کند، بلکه آن را کفاره گناهان کبیره و موجب بالا بردن مقام او می نماید.