به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عابدی، عصر امروز در سلسله نشست های علمی و آموزشی بایسته های یک قاضی با عنوان «چگونه یک قاضی موفق باشیم» با اشاره به اینکه وجود ایمان و عمل صالح دو مولفه مهم قاضی شدن طلاب است، اظهار داشت: برخی از طلاب که صلاحیت قاضی شدن را دارند، به دلیل برخی اظهار نظرها از این کار امتناع می کنند در حالی که قضاوت از اعمال صالح محسوب می شود.
وی با اشاره به سخن حضرت علی(ع) در نامه به مالک اشتر مبنی بر اینکه بهترین مردم را برای امر قضاوت انتخاب کند، ابراز داشت: قضاوت برای طلاب است، چرا که آن ها از بهترین اقشار مردم هستند.
معاون آموزش و تحقیقات دادگستری استان قم با بیان اینکه طلاب پس از قاضی شدن باید با صلابت تر به دین و عمل صالح خود بپردازند، تصریح کرد: لازمه قضاوت، جدیت در اهتمام به امور واجب دینی است.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی خدمت در دستگاه قضایی را از جمله بهترین اعمال برشمرد و گفت: با تفکیک حق و باطل و فریادرسی مظلومان، ثواب اخروی برای قضات ثبت خواهد شد.
وی با بیان اینکه اهل بیت(ع) به امر قضاوت نگرش منفی ندارند، تصریح کرد: شغل قضاوت ارزش بسیاری دارد و دستگاه قضایی سراسر از معنویت است.
معاون آموزش و تحقیقات دادگستری استان قم با اشاره به اینکه دستگاه قضایی نیاز فراوانی به طلاب دارد، خاطرنشان کرد: استفاده از قضات غیرطلبه در دستگاه قضایی سخت است.
حجت الاسلام والمسلمین عابدی با بیان این که طلاب قاضی باید فقه و اصول را به خوبی بدانند، تصریح کرد: فقه در تمام پرونده ها کاربرد دارد و تخصص در فقه، درصد بسیار زیادی از مشکلات را حل می کند.
وی در ادامه طلاب را بهترین گروه برای خدمت به قوه قضائیه عنوان کرد و افزود: در صورتی که طلاب دروسی نظیر شرح لعمه، اصول و فقه را به خوبی آموزش دیده باشند، صلاحیت قضاوت را خواهند داشت.
معاون آموزش و تحقیقات دادگستری استان قم با بیان این که با حضور طلاب در امر قضاوت، پرونده های مردم براساس فقه و نظر علما بررسی می شود، تصریح کرد: آئین نامه اجرای حقوق، دیه و قصاص، در حال تدوین است.
خاطرنشان می شود این نشست به همت انجمن علمی فقه القضاء مرکز آموزش های تخصصی فقه، تحت اشراف آیت الله آملی لاریجانی برگزار گردید.
انتهای پیام/