به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام محمدهاشم وثوقی از فضلای غیرایرانی، امروز در این مراسم با اشاره به مقام و قرب الهی شهیدان، اظهار داشت: سخن "فزت و ربالکعبه" امیرالمؤمین(ع)، گواه بر مقام والای شهیدان در پیشگاه ذات اقدس الهی است.
وی افزود: شهدایی که این محفل برای تجلیل از مقام آنها برگزار شده، از قومیتهای مختلف جامعه افغانستان هستند که نشان از ظلم بیگانگان و کمونیستهای افغانستان به اقشار مختلف جامعه این کشور دارد.
این روحانی غیر ایرانی با بیان این که باید به شرایط آن روز افغاستان نگریست که به چه دلیلی گروه های افراطی دارای قدرت بودند، یادآور شد: غربگراها، شرقگراها و اسلامخواهان سه دسته فعال در آن روزهای افغانستان بودند. در آن سالها طرفداران روسیه و چین بر نفوذ خود در حکومت و دستگاه حکومتی افزودند و با توجه به ایدئولوژی مشترک خود دست به کودتا زدند و حکومت را تصاحب کرده، با تکیه بر جریانات حزبی خود و عوامل بیگانه، تلاش کردند تا جامعه اسلامی افغانستان را تبدیل به کمونیستی و سوسیالیستی نمایند.
وی ادامه داد: دولت تازه به قدرت رسیده تلاش کرد تا طرحهای مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هماهنگ با نگاه خود را اجرا کند و مسئولان اسلامخواه را از این حوزههای حیاتی دور گرداند.
این دانشپژوه جامعهالمصطفی، تقسیم اراضی و صندوقهای اراضی را بخشی از فعالیتهای اقتصادی دولت کمونیستی در افغانستان ذکر کرد و افزود: شرط سهمبری در اراضی کشور را حضور در حزب خلق و گروههای کمونیستی دانستند و اسلامخواهان را از این حق مسلم خود محروم ساختند.
حجتالاسلام وثوقی ابراز داشت: در مرحله بعد، سرکوب فیزیکی مخالفان دولتی را در دستور کار خویش قرار دادند و در اقدام بعدی، درصدد محو نقش فعال روحانیون و مبلغان افغانستان در این کشور شدند که مخالف این جریان فکری کمونیستی آنها بودند و در مرحله آخر، حذف سرمایهداران و تاجران مخالف سیاسی و فکری را آغاز کردند تا این که بتوانند نبض اقتصاد افغانستان را در دست بگیرند.
وی، شهدای یادشده را از سه دسته اشاره شده عنوان و اظهار کرد: وقتی مخالفان خود در هر سه دسته را دستگیر کردند، آنها را بدون هیچ دادگاه و محاکمهای زنده به گور کردند تا نشانی از آنها باقی نماند.
این محقق حوزوی خاطرنشان کرد: شیعیان را در لیست دوستداران امام خمینی(ره) قرار دادند، برادران اهلسنت را نیز دوستداران اخوانیها معرفی کردند و درصدد محو افکار و عقاید این دو گروه برآمدند.
حجتالاسلام وثوقی با ابراز این که با ایجاد انقلاب اسلامی ایران، مردم افغانستان مشروعیت دین در جامعه را فهمیدند و از آن الگو گرفتند، اذعان نمود: اسلام مکتبی نبود که با افکار کمونیستی تعامل کند، در نتیجه خون شهدا بارور شد و پس از چهارده سال مجاهدت، زمینه برای ایجاد انقلاب اسلامی افغانستان فراهم گردید.
وی در پایان تأکید کرد: خونهای پنجهزار شهید افغانستان، زمینه برای حمایت و پشتیبانی بینالمللی از انقلاب اسلامی نوظهور افغانستان را پدید آورد و این مسئله را به اثبات رساند که ظلم، هیچ گاه پایدار نیست و در هر حال حق، علمدار میگردد.