به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین قاسم ترخان، پیش از ظهر امروز در نشست شبهه شناسی عاشورایی، در پژوهشکده باقرالعلوم(ع) قم، گفت: شبهاتی که علیه امام حسین(ع) و عاشورا مطرح میشود، کاملا با سیاستهای از پیش تعیین شده صورت میگیرد؛ زیرا دشمنان به این نتیجه رسیدهاند که برای نابودی اسلام و تشیع باید عاشورا را هدف قرار داد.
وی افزود: دشمنان دریافته اند که با جنگ نظامی نمیتوانند ارزش ها را از شیعیان بگیرند و تنها با سست کردن عقاید آنان از طریق ایجاد شبهات متعدد، به هدف خود می رسند.
استاد حوزه یادآورشد: یک دسته از شبهات با این هدف ایجاد می شود که در مرحله نخست با ارایه مدارک ساختگی و خاص، برای یزید و معاویه فضیلتسازی کرده، به همین نسبت از امام (ع) و یارانشان فضیلت زدایی کنند.
وی با اشاره به اینکه تلاش دوم آن است تا اعلام کنند که امام (ع) را منتظران و شیعیانش به شهادت رساندند و از یزید گناه تراشی کنند؛ در عین حال که اسناد بسیاری در زمینه نقش قطعی یزید در این زمینه موجود است، ادامه داد: یکی دیگر از شبهات رایج این است که می گویند یزید خلیفه مسلمانان بوده و حق داشته با کسی که وحدت جامعه را برای دستیابی به قدرت برهم میزند، به جنگ بپردازد؛ آنها تلاش دارند از این طریق، حمله یزید به امام (ع) را مشروع قلمداد کنند.
این محقق و پژوهشگر حوزوی اضافه کرد: القای این مسئله که اصلا قتل امام (ع) توسط یزید نبوده و عبیدالله بن زیاد این کار را کرده و بعد هم یزید اسرای امام (ع) را با احترام به مدینه برده، پس کار یزید نبوده؛ یکی دیگر از شبهات است؛ البته در رد این شبهه به قدری سند و مدرک وجود دارد که راه گزیری برای آنها نیست.
وی خاطرنشان کرد: آنان بیان میکنند که یزید و عبیدالله از کار خود پشیمان شده و توبه کردهاند، پس شیعیان گناه کار هستند که این دو را لعنت میکنند؛ در حالی که اگر به گذشته اهل سنت نظری بیافکنیم، اکثر آنان از خلیفه ناحق اموی برائت جستند و او را قاتل حضرت میدانستند.
حجت الاسلام والمسلمین ترخان تصریح کرد: شواهد بسیاری موجود است که عبیدالله بیان کرد یزد مرا بین کشتن امام (ع) و کشتن خودم مخیر کرد؛ پس امر، امر خود یزید بوده؛ نکته بعد در خصوص شهادت امام (ع)، باید گفت درست است که اکثر شیعیان در کوفه بودند، ولی اکثر کوفیان شیعه نبودند و قائلان به ولایت امام (ع) ارجح بر سه خلیفه اول، کم بودند.
وی افزود: بسیاری از اهل کوفه شیعه ابوسفیان و حتی عثمانی بودند و به خون خواهی عثمان، علیه امام (ع) موضع گرفتند. پس نباید شهادت امام (ع) را به گردن شیعیان انداخت.
سخنران مراسم خاطرنشان کرد: متاسفانه در همین راستا، تحلیل های اشتباهی شده، مثلا در یک تحلیل غلط عرفانی بیان میکنند که نباید برای شهیدی که به بهشت میرود، عزاداری کند؛ در تحلیل دیگر مبانی عزاداری را از نظر فقهی مورد حمله قرار میدهند و در تحلیل کلامی هم شهادت امام (ع) را به گردن قضا و قدر میاندازند، تا شاید از این شعله فروزان قدری بکاهند.
حجت الاسلام والمسلمین ترخان یادآورشد: در خصوص فضیلت امام حسین(ع) بر سایر ائمه(ع)، باید گفت که شاید بتوان در مقام ثبوت آن را پذیرفت و امتیازات امام حسین(ع) را قبول کرد، ولی در مقام اثبات، دلایل قوی برای پذیرش این فضیلت نسبت به پیامبر(ص) وجود ندارد.