به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین عباس کعبی، شب گذشته در نشست"بررسی مبانی و مفاهیم بنیادین در تبیین ثابتات ومتغیرات نظام سیاسی اسلام"، از سلسله نشست های فقه حکومتی (ناظر به مسائل روز) که موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، اظهار داشت: تداوم مطلوب نظام اسلامی برای تحقق و تدوین الگوهای پیشرفت، لازمه شناخت، تبیین و ترویج اصول و پایه های ثابت نظام سیاسی در اسلام است.
وی با بیان این که نظام سیاسی باید برای تحقق اهداف دین در تمام مولفه ها اسلامی باشد، تصریح کرد: برای تحقق قرب الهی باید چشم اندازی را تحت عنوان اهداف نظام سیاسی اسلام تدوین کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه با اشاره به این که بستر تحقق اهداف در نظام سیاسی سکولاریسم مبتنی بر وجود قدرت و دولت است، ابراز داشت: دولت در نظام سیاسی سکولار به مفهوم بالادست تمام نهادها است که زیرمجموعه های آن تحت ظلم قرار می گیرند، چرا که مستقل نیستند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی با بیان این که دین، نهاد محسوب نمی شود، تصریح کرد: دین حقیقت فطری است، اما نهاد ساخته و پرداخته فکر بشری می باشد.
* دولت دینی
وی با اشاره به این که نظام سیاسی دین مدار برخلاف نظام سکولاریسم، مبتنی بر دولت محوری نیست، ابراز داشت: ما اعتقاد داریم در دین، دولت وجود دارد و انبیا دولت تاسیس کردند، اما محور نظام سیاسی نبود.
عضو جامعه مدرسین حوزه با تاکید بر این که مسجد به عنوان یک نهاد در کنار دولت، قرب الهی را تاکید می کند، تصریح کرد: مسجد فقط کارکرد اجتماعی و دینی به معنای خاص را ندارد.
* کارکردهای مسجد
حجت الاسلام والمسلمین کعبی افزود: مسجد از کارکردهای سیاسی، هویت بخشی اسلامی، انسجام بخشی، تبعیت از نظام اسلامی و رهبر جامعه اسلامی، آموزشی و تربیتی، امر به معروف و نهی از منکر، مشورت، تعاون و فهم مفاهیم پایه برخودار است.
وی با اشاره به کارکرد سیاسی مسجد، اظهار داشت: لازمه پیشرفت آهنگ عمومی جامعه برای رسیدن به قرب الهی، کارکرد سیاسی مسجد است.
* ارکان شهر اسلامی
عضو خبرگان رهبری با بیان این که شهر اسلامی دارای ارکان مشخصی است، تصریح کرد: بازار، مسجد، مدرسه، نهادهای تعاونی و امنیتی در نظام سیاسی اسلام در کنار دولت برای تحقق دین تلاش می کنند.
حجت الاسلام والمسلمین کعبی یکی دیگر از عوامل تحقق نظام سیاسی اسلامی را وجود نهاد روحانیت دانسته و گفت: روحانیت حافظ دین، فرهنگ تعالی معنوی و وحدت جامعه است و به ملت ها خدمت می کند و مانع ترویج بدعت ها می شود.
وی با بیان این که حوزه های علمیه بستر تربیت روحانیت است، ابراز داشت: اگر نقش حوزه های علمیه در نظام سیاسی اسلامی مشخص نشود، اهداف نظام محقق نمی شود.
عضو خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه در نظام اسلامی کارکرد امامت و ولایت فقیه فراتر از دولت است، تصریح کرد: امامت زعامت مسلمین است که آن ها را به قرب الهی، عزت و استقلال می رساند.
* جایگاه ولی فقیه و مرجعیت
حجت الاسلام والمسلمین کعبی با بیان اینکه نقش ولی فقیه و مرجعیت دینی، دولتی نیست، ابراز داشت: این دو نهاد، رهبری اجتماعی مردم را برعهده دارند؛ چرا که مدیریت کلان ارزشی یکپارچه همه نهادها اعم از دولتی و غیردولتی جزء اختیارات ولی مسلمین و رهبر جامعه اسلامی است.
انتهای پیام/