به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له در دیدار اعضای انجمن مطالعات سیاسی حوزه علمیه قم که در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء در قم برگزارشد، به ویژگیهای ممتاز شخصیت امام خمینی(ره) اشاره کرده و اظهار داشتند: امام راحل حقیقتا از افراد بیدار و آگاه زمان بودند.
ایشان ادامه دادند: در اثر جنگ جهانی دوم، تحولات عمیق فکری در عموم اندیشمندان جامعه و نیز در حوزه ها ایجاد شد که تفسیر المنار به نحوی حاصل همین تحول فکری است. در اثر این تحول فکری، کسانی همچون امام خمینی(ره) که حس بیداری در وجودشان زنده بود، بیدار شدند. امام (ره) از سویی با اندیشه های حوزوی کاملا آشنا بود، از طرفی دیگر، با عقاید سیاسی افرادی چون مرحوم مدرس.
معظم له با اشاره به این که محدوده سیاست اسلامی فقط دنیا نیست، افزودند: اساس نیاز بشر به وحی و نبوت و به تبع آن به سیاست اسلامی، از آن جهت است که از مبدا و مقصد حقیقی خود خبر ندارد.
حضرت آیت الله جوادی آملی با تاکید بر این که سیاست اسلامی در پی احقاق انسانیت است، تصریح کردند: سیاست اسلامی بر خلاف سایر مکاتب سیاسی، انسان را محدود در همین چند روز دنیا نمی بیند و میان کسانی که نیاز به سیاست را از جبنه مدنی بودن انسان می بینند و افرادی که انسان را به چشم یک مسافر و دنیا را محل گذر می دانند، تفاوت بسیاری وجود دارد.
این مرجع تقلید با اشاره به کلام حضرت امیر(ع) در نهج البلاغه که میفرمایند « توده مردم، ستون دین هستند»، بیان داشتند: حضرت در نامه خود به مالک اشتر متذکر می شوند که توده مردم ستون دین هستند، در نتیجه در جامعه اسلامی مقبولیت حاکمان، باید عین مشروعیت باشد و از طرفی، مردمی ستون دین اند که دیندار واقعی باشند.
معظم له در پایان تاکید کردند: سیاست اسلامی باید نه عوام زده باشد، نه عوام فریب؛ لذا باید با تعلیم و تعلیل، رشد و آگاهی را افزایش داد، نه با تبلیغات رسانه ای؛ چرا که ممکن است مردم تبلیغ و تکرار را به جای تعلیم و تعلیل بگیرند که این امر در سیاست اسلامی، پسندیده نیست.