شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024

شیطان تلاش می کند هر چیزی که موجب تأثیرگذاری در هدایت افراد می‌شود را از دید انسان دور نگه دارد؛ از این رو تمامی شبهاتی که درباره اشک بر سیدالشهدا(ع) و عزاداری مطرح می‌شود، ریشه در اعمال شیطانی دارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در ششمین شب از محرم‌الحرام در جمع زائران کریمه اهل‌بیت(س) با اشاره به این که امام حسین(ع) محور نفوس است، گفت: منظور از آیه مبارکه «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ»، سیدالشهدا(ع) و اطرافیان ایشان می باشد.

وی با بیان این که گریه بر مصیبت امام حسین(ع) موجب ترفیع درجه و مقام شفاعت معصومین(ع) است، ادامه داد: البته این مصیبت برای ما مصیبتی است که طهارت نفس می‌آفریند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی افزود: بلایی که انسان‌متحمل می‌شود، او را مطهر می‌کند ولی بلایی که بر معصومین(ع) وارد می‌شود، موجب ترفیع و هدایت دیگران می‌شود؛ این بلا به حدی برکات دارد که حتی می‌تواند عوالم را رشد دهد.

وی با بیان این که گریه بر امام حسین(ع) محور درگیری حقیقت با شیاطین است، افزود: عاشورا بزرگ‌ترین میدان درگیری حق و باطل است؛ هر چند به حسب ظاهر در یک نیم‌روز اتفاق افتاد، ولی این درگیری نقطه توجه همه انبیای الهی و دوستداران اهل‌بیت(ع) است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری به شبهاتی که درباره گریه بر امام حسین(ع) ایجاد می‌شود، اشاره کرد و ادامه داد: شیطان تلاش می کند هر چیزی که موجب تأثیرگذاری در هدایت افراد می‌شود را از دید انسان دور نگه دارد؛ از این رو تمامی شبهاتی که درباره اشک بر سیدالشهدا(ع) و عزاداری مطرح می‌شود، ریشه در اعمال شیطانی دارد.

وی با بیان این که تمامی این تلاش‌ها در مسیر محو کردن عاشوراست، افزود: این کار با شبهه‌افکنی، تبلیغات سوء، جلوگیری از برگزاری محافل عزاداری و...، انجام می‌شود.

این محقق و پژوهشگر حوزوی از جمله شبهات موجود در این عرصه را تکیه بر تاریخ گذشته واقعه عاشورا دانسته و گفت: گفته می‌شود با گذشت این همه مدت از زمان واقعه عاشورا، نباید زندگی اجتماعی مردم را تحت تأثیر کارهایی چون عزاداری بر سید‌الشهدا(ع)، با این وسعت قرار داد.

وی با بیان این که تلاش این گونه افراد غافل کردن مردم نسبت به این مسئله اساسی است، گفت: درگیری میان جبهه حق و باطل تمام شدنی نیست؛ این جنگ تا زمان ظهور حضرت ولی عصر(عج) ادامه دارد.

حجت‌الاسلم والمسلمین میرباقری تصریح کرد:‌ عاشورا بالاترین جلوه مبارزه حق و باطل است؛ از این رو باید آن را احیا کرد؛ احیای این حادثه با احیای قلوب و جدا نگه داشتن صفوف حق و باطل انجام شدنی است.

وی با بیان این که دشمنان هرچه تلاش کنند نمی‌توانند این واقعه بزرگ را کوچک جلوه دهند، یادآور شد: حادثه عاشورا به اندازه‌ای عظمت دارد، که هرچه هم نگاه ما محدود باشد و بخواهد آن را در یک حادثه نیم‌روزی در روز عاشورای 61 جلوه دهد، نمی‌تواند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با تأکید بر این که احیای عاشورا بصیرت را در دل انسان‌افزون می‌کند، ادامه داد: اشکال دیگری که در این عرصه مطرح می‌شود، تأکید یک جانبه بر تحقیق و تحلیل واقعه عاشورا است؛ تحلیل دراین باره درست است، ولی تا زمانی که اشک به آن تحقیقات ضمیمه نشود، تأثیر زیادی نخواهد داشت.

وی افزود: این که ما به جنبه‌های احساسی عاشورا می‌پردازیم، به دلیل آن است که بدون این فضا، نمی‌توانیم خود را از قید و بند‌های دنیا باز کرده و آماده جانفشانی برای ولایت باشیم؛ البته توجه به تحلیل‌ها و عبرت‌های عاشورا هم باید در کنار این مسئله احساسی وجود داشته باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری به تلاش معصومین(ع) و مؤمنان برای زنده نگه داشتن عاشورا، اظهار داشت: دشمن می‌داند تا زمانی که این حرارت در دل مردم وجود داشته باشد، تلاش‌های آنها در رسانه‌ها و شبکه‌های ماهواره‌ای، نمی‌تواند تأثری داشته باشد؛ از این برای خاموش کردن  عاشورا لحظه‌ای کوتاه نمی‌آیند.

وی افزود: شبهه دیگری که در قالب ادبیات به ظاهر عرفانی مطرح می‌شود این است که زنده نگه داشتن واقعه عاشورا نیازی به گریه ندارد! واقعه‌ای که سراسر محبت میان حبیب و محب است، چرا باید برای آن گریه کرد؟! باید مجلس انبساط خاطر و دارای جذبه برپا کرد!!!

رییس فرهنگستان علوم اسلامی در پاسخ به این شبهه گفت: این ادبیات بی تردید راه شیطانی است؛ نخستین اشکالی که به این پرسش وجود دارد، این است که چنین دیدگاهی از سوی معصومین(ع) هیچ وجه دیده نشده. درست است که این حادثه غیر از ظاهر آن، باطنی عظیم دارد که درب‌هایی از توحید و محبت خدا بر عوالم باز شد که در گذشته نبود ولی سیره معصومین(ع) به گونه‌ای بود که این ماه ماه حزن ائمه اطهار علیهم‌السلام بوده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در پایان یادآور شد: ضیافتی که در این ماه به ارمغان آمده است، از بستر بلاست؛ چطور بدون ورود به بلا به این ضیافت میهمان شویم؟ اگر کسی بخواهد به این ضیافت دست یابد، باید از این صحنه بلا عبور کند.

 

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha