جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در سخنانی شفاعت معصومین علیهم‌السلام رادر دنیا و آخرت برای نجات یافتن از غضب الهی ضروری دانست و به تبیین عرصه‌هایی که انسان به شفاعت نیاز دارد، پرداخت.

به گزارش خبرگزاری حوزه؛ حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری در شب تاسوعای حسینی در جمع زائران کریمه اهل بیت به تبیین رزق‌های عاشورای حسینی پرداخت.

وی شفاعت خاص نبی مکرم اسلام از مسیر عاشورا و این مصیبت بزرگ را از دیگر ارزاق خداوند دانست و گفت: شفاعت رحمت خاص است که همه مؤمنان نیازمند آن هستند؛ چراکه غیر از معصومین علیهم‌السلام همه دارای ناخالصی‌هایی هستند که پاک شدن از آنها نیازمند شفاعت است.

این استادحوزه، با تأکید بر این که سرشت مؤمن دوری از گناهان است، افزود: ‌البته مؤمنان از گناه دوری می‌کنند، ولی لغزش‌هایی در او وجود دارد که کار انسان را در روز حساب دشوار می‌کند؛ برای رسیدن به لقاءالله باید از این لغزش‌ها پاک شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری مراقبه و محاسبه را راهی برای در امان ماندن از لغزش‌هاو گرفتار نشدن در آلودگی‌ها دانست و ادامه داد: گناهان هرچند کوچک هم باشند، آهسته آهسته انسان را از مسیر بندگی خدا باز می‌دارد که دراین عرصه مراقبه و محاسبه نقش زیادی در امان ماندن و گرفتار نشدن در گناهان  دارد.

وی به شفاعت حضرت آدم علیه‌السلام پس از حبوط از بهشت برای پذیرش توبه او اشاره کرد و گفت: پس از این که خداونداسماء خمسه را به حضرت آدم علیه‌السلام القا کرد و این پیامبر الهی نیز با پذیرش آنها، مورد رحمت خداوند قرار گرفت و توبه او نیز پذیرفته شد.

استاد و پژوهشگر حوزه دانشگاه با بیان این که ‌ در داستان حضرت آدم علیه‌السلام در قرآن کریم، خداوند هم راه سقوط و هم راه پذیرش توبه را به انسان‌ها نشان داده است، افزود: مؤمن دارای لغزش‌ها است که باغفلت‌ها و مکروهات نیز به آن گرفتار می‌شود؛ با این گرفتاری‌ها انسان از رسیدن به قرب الهی باز می‌ماند.

وی با بیان این که شفاعت در کنار پاک کردن انسان، او را در مسیر درست هدایت قرار می‌دهد، تصریح  کرد: بدون هدایت معصومین علیهم‌السلام و شفاعت آنها، نمی‌توان در مسیر تاریک و ظلمانی دنیا به  خداوند رسید؛ در این صورت شفاعت که رحمت خاص خداوند است، افراد را در مسیر درست قرار می‌دهد.

 حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری با تأکید بر این که بدون ولایت امکان رسیدن به خدا نیست،‌ افزود: همه خوبان و مؤمنان نیازمند شفاعت هستند که در مسیر کمال هدایت شوند؛ هرچند انسان دامن خود را از گناهان حفظ نماید.

وی افزود: البته شفاعت تنها مروبط به دنیا نیست، بلکه در برزخ و قیامت نیز شفاعت وجود دارد؛ شفاعتی که انسان به وسیله آن پاک شده و درجات رفیع قیامت را طی می‌کند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با بیان این که گونه دیگر شفاعت این است که به انسان در مسیر درست استقامت می‌دهد، تصریح نمود:‌ مقاومت در برابر طوفان های شیاطین و وسوسه‌های دنیا، هر آن انسان را به جای ماندن از ادامه مسیر تهدید می‌کند؛ استقامت ما به تنهایی  در این مسیر کافی نیست؛ از این رو شفاعت معصومین علیهم‌السلام انسان را در مسیر درستی که اتخاذ کرده است، نسبت به ناملایمات و خطرها استقامت می‌دهد.

وی با بیان  این که انسان نباید در معنای شفاعت دچار اشتباه شود، گفت: شفاعت نباید در انسان دچار غرور کند، بلکه با توجه به آن نباید دچار یأس و ناامیدی شود و راه بندگی خدا را امیدوارانه طی کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرباقری افزود: با بلای سید‌الشهدا در کربلا، درب‌های رحمت خداوند بر انسان‌ها و حتی انبیا و اولیای الهی علیهم‌السلام باز شده است که بدون آن نبود.

وی با بیان این که کسی که اهل ولایت باشد،‌ شامل شفاعت می‌شود،‌ افزود: تنها اهل ولایت می‌توانند شفاعت کرده و یا شامل شفاعت شوند. اگر انسان به مقام شفاعت سید‌الشهدا رسید، خود نیز  می‌تواند شفاعت کند که این نعمت نیز از رزق‌های خاص عاشورا است.

انتهای پیام// 15/ 313

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha