پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

پیش نشست کنگره بین المللی علمی - پژوهشی علامه ابن شهرآشوب مازندرانی، در مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر سلوی قریشی، استاد جامعة الکوفه، امروز در این نشست با اشاره به این که ابن شهر آشوب از علمای بزرگ شیعه در قرن پنجم بود، گفت: عمر علامه در چندین شهر علمی جهان سپری شد و در زمینه های مختلف نزد استادان زیادی مانند زمخشری، ابو عبدالله نتنزی، ابن قطب الدین راوندی، جدشان علی شهر آشوب و ... شاگردی کردند.

وی با بیان این که علامه ابن شهر آشوب تألیفات ارزشمند زیادی از خود بر جای گذاشت و یکی از مهم­ترین این آثار، مناقب آل ابی طالب(ع) است، ادامه داد: علامه در زمینه های عقائد، فقه، اصول و ... برجسته و ممتاز بود.

استاد جامعة الکوفه در مورد سبک متفاوت علامه با سایر مفسرین، خاطرنشان کرد: علامه تمام آیاتی که در یک موضوع خاص نزول پیدا کرده بود را جمع آوری و تفسیر نمود، اما سایر مفسرین آیات را پشت سر هم تفسیر می کردند.

وی در مورد روش علامه در کتاب متشابه القرآن، گفت: علامه دو روش تفسیری داشت، یکی تفسیر آیات متشابه از طریق آیات و دیگری تفسیر آیات متشابه از طریق روایات.

حجت الاسلام و المسلمین رضا نژاد، رئیس پژوهشگاه بین المللی المصطفی نیز در این نشست با اشاره به ویژگی های علامه ابن شهر آشوب،ابراز داشت: علامه در عمر 99 ساله خود جامع الأطراف و ملقب به شیخ الطائفه ثانی بود.

براساس اعلام المصطفی، وی خاطرنشان کرد: استادان و شاگردان علامه هم از اهل سنت و هم از شیعیان بودند، به همین دلیل علامه اجازه نقل حدیث از شیعه و سنی را داشت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha