پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

علامه ابن شهر آشوب نزدیک به 100 سال عمر با برکت خود را به گونه‌ای صرف کرده که موافق و مخالف، ایشان را ستوده‌اند و تاکنون کسی را سراغ نداریم که از او خورده‌گیری کرده باشد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از شهرستان ساری، حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی در پیامی به نخستین کنگره بین‌المللی علامه ابن شهر آشوب ساروی درباره این عالم ربانی، خاطرنشان کردند: ابن شهر آشوب، خطیب منابر بغداد بوده؛ به گونه‌ای که خلیفه از شیرینی بیان او در شگفت مانده و او را با اهدای خلعتی تجلیل کرده و ستوده است.

 این مرجع تقلید تصریح کردند: این عالم ربانی شخصیت نزدیک به 100 سال عمر با برکت خود را به گونه‌ای صرف کرده که موافق و مخالف او را ستوده‌اند و تاکنون کسی را سراغ نداریم که از او خورده‌گیری کرده باشد.

ایشان با اشاره به این که همگان اتفاق دارند که ابن شهر آشوب در علوم قرآن، واژه‌های مشکل آن و قواعد نحو سرآمد روزگار بوده، گفتند: علامه ابن شهر آشوب، نه تنها در علوم یاد شده سرآمد بودند، بلکه در فقه امامیه فقیهی بزرگ و در اصول و معارف نابغه‌ای سرشناس بوده، به گونه‌ای که از اطراف و اکناف جهان به سوی او می‌آمدند تا از چشمه‌ جوشان او سیراب شوند.

معظم له با بیان این که شخصیت عظیم ابن شهر آشوب به گونه‌ای که نظر عالمان ترجمه‌نگار را بیشتر به خود جلب کرده است، ادامه دادند: از میان آثار ایشان کتاب مناقب آل ابیطالب است، بسیار مورد استفاده محدثان و سیره نویسان امام معصوم(ع) قرار گرفته، ولی این کتاب نیاز به تحقیق بیشتر و بیان مصادر دارد که تاکنون انجام نگرفته است.

حضرت آیت الله سبحانی، در ادامه این پیام  افزوده اند:این شخصیت‌های علمی و پیشروان فرهنگ اسلامی بسان شمع سوخته بوده و راه را برای آیندگان روشن ساخته‌اند بنابراین بر گردن نسل‌های بعدی حق عظیمی دارند که باید ادا شود.

ایشان، با بیان اینکه یکی از روش‌های ادای این حق بزرگداشت این افراد در کنگره‌هایی که خدمات آن‌ها به طور کامل بیان شود ابرازداشتند: تجلیل از بزرگان گذشته سبب می‌شود که نسل معاصر پیرو راه آن‌ها باشد.

این مرجع تقلید، با بیان اینکه استان ولایتمدار مازندران، عالمان بزرگ و محققان عالیقدری را در دامان خود پرورش داده است تصریح کردند: به گونه‌ای که هم‌اکنون آثار قلمی آن‌ها نورافشانی می‌کند.

حضرت آیت‌الله سبحانی خاطرنشان کردند: لازم است در پایان تکلیفی بر دوش برگزار کنندگان این کنگره بگذارم که با بررسی دقیق کتابخانه‌های اسلامی و غربی از وجود نسخه‌های دیگر تالیفات این شخصیت بزرگ آگاه شده و آنها را به زیور چاپ بیارایند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha