به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام شیروانی در دومین نشست «ظرفیتشناسی علم اصول فقه برای علوم انسانی» با اشاره به اینکه این موضوع از ابعاد مختلفی برخوردار است، اظهار داشت: وقتی صحبت از علم اصول میکنیم، باید بدانیم علم اصول فعلی مطرح است یا علم اصول مطلوب؛ چرا که ما میتوانیم علم اصولی را تعریف کنیم که مطلوب باشد.
وی با بیان اینکه ما میتوانیم علوم انسانی با توجه به مبانی دینی خودمان طراحی کنیم، ابراز داشت: برخی معتقدند قلمروهای علوم انسانی آن قدر توسعه دارد که علوم فلسفه و ریاضیات را نیز شامل میشود و به همین دلیل باید محدوده مورد نظر از علوم انسانی را مشخص کنیم.
دبیر علمی نشست با بیان اینکه علم اصول، شامل احکام اخباری و توصیفی است و قضایای تدریجی را شامل میشود خاطرنشان کرد: در علم اصول مبانی و مکتبهای مختلفی داریم و با توجه به عقل، عنوان منابع گذارههای دینی متفاوت هستند.
حجتالاسلام شیروانی بیان داشت: گاهی عقل را در کنار مباحث نقلی در استنباط احکام و باورهای دینی به کارمیبرند.
وی با اشاره به اینکه حجیت خبر واحد میتواند در بخش معارف و عقاید نقش داشته باشد، تصریح کرد: در این صورت با طیف بخشی از روایات مواجه خواهیم بود.
دبیر علمی این نشست تصریح کرد: تاثیر مبانی و مبادی علم اصول در بنای علوم انسانی، بررسی نظرات مکاتب اصولی، بررسی تاثیر بیشتر مبانی علم اصول در علوم انسانی و تبیین اصول جدید در علوم انسانی اسلامی از محورهای برگزاری این نشست است.