به گزارش سرویس استان های خبرگزاری حوزه، نشست مدیران و اساتید مدارس علمیه استان سیستان و بلوچستان با مدیر حوزه های علمیه و معاونان وی عصر پنچ شنبه در سالن آمفی تئاتر مدرسه علمیه امام صادق زاهدان برگزار شد.
آیت الله حسینی بوشهری در این نشست که به صورت پرسش و پاسخ برگزار شد مدیران، اساتید و کادر مدارس علمیه را حلقه های به هم پیوسته برای پیشبرد امور در حوزه ها دانست و ابراز داشت: هماهنگی بین این سه رکن، نقش بالایی در کارها دارد.
وی حضور علما و بزرگان در شهرهای خود و بازگشت شان از قم را مایه برکات فراوان برای آن دیار دانست و گفت: به عنوان نمونه حضور حضرت آیت الله مظاهری در اصفهان، ثمرات زیادی برای اصفهان داشته است.
مدیر حوزه های علمیه در خصوص چابک سازی در تشکیلات مدیریتی حوزه علمیه و جلوگیری از دیوان سالاری گفت: اگرچه با دشواری های فراوانی همراه است اما به جدّ پیگیر این دغدغه هستیم و در حال حاضر سطح نیروهای انسانی را کاهش داده ایم؛ در رابطه با استان ها نیز مکاتباتی با مدیران استانی انجام گرفته است تا این کار در سراسر کشور دنبال شود اما از طرفی نمی توان به طور کلی مکاتبات و روابط اداری را حذف کنیم.
* فلسفه تشکیل مدیریت های استانی
وی فلسفه تشکیل مدیریت های استانی را تمرکززدایی از قم دانست و بیان داشت: شورای حوزه علمیه استان ها از سوی علمای آشنا به مسائل منطقه تشکیل شده است تا امور حوزه ها با دقت بیشتر و بهتری سامان بیابد و اکنون زمان آن فرارسیده که نقاط ضعف و قوت شوراهای استانی را ارزیابی نماییم.
آیت الله حسینی بوشهری توجه به حساسیت های منطقه ای و بومی در برنامه ریزی ها را ضروری خواند و اظهار داشت: حضور علمی و تبلیغی در مناطق محروم به ویژه اگر همراه خانواده باشد با دشواری های زیادی همراه است و نوعی مجاهده به شمار می رود. ضمن آنکه شایسته است که آموزش های متناسب با شرایط منطقه ای در برنامه درسی طلاب قرار بگیرد.
وی با تاکید بر تقویت بعد علمی در حوزه های علمیه گفت: همان طور که مدرک گرایی در حوزه یک آسیب به شمار می رود، کم توجهی به ارتقای علمی نیز برای حوزه یک خطر محسوب می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره تغییر متون درسی گفت: این کار با حساسیت های خاصی همراه است و مدیریت حوزه نیز پیگیر این مساله است در عین حال کتابی نیز تدوین نشده است که از امتیازات لازم برای جایگزینی برخوردار باشد.