به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر عربخوانی عضو هییات علمی دانشگاه پیام نور در این نشست، با اشاره به نزاع و درگیری عمال دولت عثمانی و آیتالله میرزای شیرازی اظهار داشت: دولت عثمانی دارای دو گونه سیاست و رویه سیاسی بوده است که یکی از آنها بر اساس نرمش و انعطاف و ارتباط با ایران و دیگری مقابله و سرسختی در مقابل ایران و مناسبتهای عتبات عالیات بوده است.
وی با اشاره به تاریخچه کشمکشهای سنی و شیعه در عتبات عالیات افزود: کشمکشهای سنی و شیعه در عتبات عالیات از زمان آل بویه تا زمان قاجار و عثمانی موجود بوده است که این ارتباط و کشمکشها در برخی از زمانها با انتشار کتابهایی از ناحیه اهل سنت تشدید شده است.
کارشناس این نشست در ادامه به رفتار علما و متولیان شیعه در عتبات عالیات اشاره کرد و ابراز داشت: علیرغم انتشار کتابهایی علیه شیعیان، سلاطین عثمانی همیشه از طرف متولیان عتبات عالیات مورد احترام قرار میگرفتند.
در ادامه این نشست، حجتالاسلام و المسلمین رمضان محمدی عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نقش عتبات عالیات را در مناسبتهای سیاسی ایران و عثمانی خصوصا در قرن گذشته بسیار محوری برشمرد و گفت: عتبات عالیات و مناسبتهای مذهبی موجود در آن و ارتباط بین اهل سنت و شیعه در مناسبات سیاسی ایران و عثمانی نقش بسزایی داشته و نقطه عطفی بین دو دولت ایران و عثمانی به لحاظ سیاسی محسوب میشده است.
خاطرنشان می شود؛ کارشناسان این نشست به سوالات حاضرین پاسخ دادند.