یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

حضرت آیت الله جوادی آملی متخصصین سلامت معنوی باید نیروی عقل نظری و عقل عملی را شناسایی کنند و آنگاه به تقویت نیروی اراده و عزم، اقدام نمایند چرا که ضعف جامعه ما ضعف نیروی اراده و عزم است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، معظم له  در دیدار جمعی از اعضاء کنگره سلامت معنوی و فرهنگستان علوم پزشکی که  در محل بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزارشد، با بیان این مطلب که «شناخت خداوند باید مبنای سلامت معنوی باشد» اظهارداشتند: وجود سلامت معنوی در جامعه باعث پویایی دین در جامعه خواهد شد.

ایشان افزودند: سلامت معنوی در گرو داشتن دین همراه با علم و علم همراه با دین است؛ چرا که هم دین بی علم و هم علم بی دین، مشکل آفرین هستند، همانگونه که در گذشته دین بی علم کلیسا، گالیله سوزی به راه انداخت و امروزه قرآن سوزی به راه می اندازد و علم بی دین نیز جنگ جهانی اول و دوم را به جهان تحمیل کرد.

این مرجع تقلید با بیان این مطلب که مباحث مربوط به سلامت معنوی به مراتب پیچیده تر از مباحث مربوط به سلامت جسم است اذعان داشتند:در سلامت معنوی ابتدا باید ثابت شود که روح وجود دارد و این روح مجرد است و این روح مجرد، ملکوتی است و در نهایت باید اثبات شود که مرگ، پایان راه بشر نیست و مرگ تنها از پوست به در آمدن است و نه پوسیدن، لذا ما ابدی هستیم و اعمال ما و آثار اعمال ما تا ابد همراه ما خواهد بود.

حضرت آیت الله جوادی آملی، سلامت معنوی را در گرو شناخت و تفکیک دو نیروی درونی «جزم» و «عزم» دانستند و گفتند:همانگونه که ما در بیرون دو نیرو؛ یکی مسئول فهم و ادراک و دیگری مسئول حرکت داریم، در درون نیز دو نیرو داریم که یکی مسئول اندیشیدن و جزم است به نام عقل نظری و دیگری مسئول اراده وعزم است به نام عقل عملی، که متخصصین سلامت معنوی در ابتدا باید این دو نیرو را شناسایی کنند و آنگاه به تقویت نیروی اراده و عزم اقدام نمایند چرا که ضعف جامعه ما ضعف نیروی اراده و عزم است.

ایشان خواستار نگرشی بالاتر از پزشکی به سلامت معنوی شدند و خاطرنشان کردند:باید علوم تجربی را به حوزه علوم انسانی بیاوریم، طب وقتی می تواند به سلامت معنوی حرکت کند که خود را از حوزه علوم تجربی به حوزه علوم انسانی وارد کند و به انسان شناسی توجه کند و اهمیت بدهد.

ایشان خواستار تبیین بیماری های روحی از منظر دین به شیوه رایج در علوم پزشکی شدند و افزودند:بدن تحت رهبری روح است و روح متعلق به جهان بالاتر و برتری است؛ لذا نیازهای مادی بدن نیز متاثر از روح متغیر است مانند کسانی که در عبادتهایشان حتی تشنگی و گرسنگی را از یاد می برند.

در پایان این دیدار حضرت آیت الله جوادی آملی در پاسخ به سوالی در خصوص حضور روحانیون در بیمارستانها برای کمک به تقویت روحیه بیماران یادآورشدند:حضور روحانیون بر سر بالین بیماران در بیمارستانها که بیماران را به صبر و شکیبایی دعوت و ارتباط آنان را با خداوند تقویت کند بسیار مفید فایده و مثمر ثمر خواهد بود.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha