پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

سبک زندگی مؤمنانه، مدلی از سبک زندگی اسلامی است که انتخاب هدف در آن، بر محور آخرت اندیشی است.

خانم فروغ نیلچی زاده، استاد حوزه و دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، گفت: سبک زندگی اسلامی نیازمند تغییر روش و تفکر است ، دو روش  در سیستم های تربیتی وجود دارد؛ یکی تغییر رفتار و دیگری تغییر بنیش، ما در تغییر سبک زندگی، به هر دو روش فوق نیاز داریم.

وی ادامه داد: برگزاری فراخوان و مقالات کمک جدی نمی‌کنند، بلکه ایجاد مسیری است تا بتواند با دیدگاه حقیقی اسلام آشنا شده و روش‌های عملیاتی را ایجاد کند، بنابراین  کاربردی دیگری ندارد .

 نیلچی زاده  با تأکید براینکه سبک زندگی قرآنی در درجه اول سبک زندگی مؤمنانه است،افزود: زیرا افراد مؤمن در زندگی، ایمان را محور کارهای خود قرار می‌دهند، انسان باید سخنی بگوید که برای دنیا و آخرت او مفید باشد. شخص منافق ابتدا حرف می زند بعد فکر می کند امّا مؤمن اول تفکر می کند بعد سخن می‌گوید.

وی با اشاره به اینکه قرآن کتاب جامع و فراگیری است که مسیر درست زندگی کردن را به انسان ها نشان می دهد، افزود:  قرآن روشن کننده عالم و مرجعی است که از هر خطا و اشتباهی مصون مانده و با هیچ کتاب آسمانی قابل مقایسه نیست.

رضایت سبک زندگی دنیایی مقطعی و کاذب است

این استادحوزه  افزود: آیات بسیاری در قرآن کریم این یادآوری را به ما می کنند که "ویژگی سبک زندگی دنیایی لهو و لعب است و انسان را به قرب الی الله نزدیک نمی کند". بلکه  افرادی که سبک زندگی دنیایی را انتخاب می کنند، رضایت مقطعی و کاذب از زندگی نصیبشان می شود .

وی تأکید کرد:  سبک زندگی مؤمنانه، مدلی از سبک زندگی اسلامی است که انتخاب هدف در آن، بر محور آخرت اندیشی است، روش زندگی اسلامی به سبک حداقلی و حداکثری تقسیم می شود، که حداقل آن اقرار به شهادتین است و سبک حداکثری بالاتر از درجه ایمان است.

وی تصریح کرد: سبک زندگی اسلامی، سبک زندگی تقوا محور است، لذا سبک زندگی زاهدانه نیز، نمونه ای دیگر از سبک زندگی اسلامی است.

نقش حوزه های علمیه در اصلاح سبک زندگی :

خانم نیلچی زاده در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا حوزه های علمیه می توانند در اصلاح و تحول در سبک زندگی امروزی مؤثر باشند؟ گفت: حوزه های علمیه به صورت جدی در تولید محتوا و در دسترس قرار دادن  ادبیات  دینی به شکل ناب بهترین  تأثیر را دارند .

وی افزود:  حوزه های علمیه می توانند  سبک زندگی امروزی را تغییر دهند و سبک زندگی اسلامی را از قرآن و روایات استخراج نمایند.

 این استاد حوزه در پایان این گفت‌وگو یادآور شد: اگر می خواهیم در زندگی امروزی مسیر قرآنی را باز کنیم؛ از قرائت و تلاوت و حفظ  تا عمل کردن و وارد کردن آن به صحنه عملیاتی زندگی مردم باید نگاه‌ها به سمت قرآن و احادیث که تنها متعلق به قشر خاصی قرار دارد تغییر کند.

نیلچی زاده دراین باره مثال زد و افزود: در برخی از فیلم ها و سریال های که تا به امروز ساخته شده، فیلمی که باتوجه به مفهوم یکی از آیات قرآن و یا حدیث از کلام معصوم ساخته شده است ، تأثیر آن با فیلم و هنری که بدون هیچ مفهوم دینی است متفاوت است ، لذا استفاده از مفاهیم دینی در هنر و هرچیزی که جامعه زودتر ارتباط برقرار می کند ضروری است .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha