به گزارش خبرگزاری حوزه از گیلان، حجتالاسلام محمد لاکانی در جلسه شورای فرهنگی روستایی که با حضور معاون فرهنگی نهاد ریاست جمهوری و برخی دستگاههای فرهنگی استان گیلان که در مدیریت حوزه علمیه استان برگزار شد، اظهارداشت: حوزه های علمیه به عنوان محور تمام فعالیت های فرهنگ دینی در کشور و جهان اسلام از دیرباز مطرح بوده است.
وی ادامه داد: در صورتی که نهادهای فرهنگی موجود در کشور بتوانند تعامل و همکاری خویش را با حوزه های علمیه مستحکم کنند، بسیاری از مشکلات و چالش های پیش رو و همچنین ناهنجاری های موجود از بین خواهد رفت.
مدیر حوزه های علمیه گیلان با اشاره به اینکه تا کنون از ظرفیتها و پتانسیل های بالای حوزه به خوبی استفاده و بهره برداری نشده، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال با وجود تمام پیشرفت ها و تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی هنوز تبلیغ چهره به چهره و مستقیم بیشترین میزان اثرگذاری و بازدهی را در بین سایر روش های تبلیغی داراست و چنین ظرفیتی جز در حوزه علمیه، در جای دیگری وجود ندارد.
حجت الاسلام لاکانی با اشاره به مشکلات مالی و بودجه ای به عنوان مانعی جدی برای انجام کارهای اصیل فرهنگی در جامعه، گفت: بهره مندی بیشتر از مبلغان بلند مدت و کوتاه مدت در روستاها و مناطق محروم، تقویت بنیاد خانواده و ارائه سبک زندگی اسلامی، با انجام پژوهش های عملیاتی از جمله کارهای مهم و اثرگذار فرهنگی است که در صورت رفع مشکلات مالی می توانیم آن ها را اجرایی کنیم.
وی تاکید کرد: تنها زمانی می توانیم بگوییم برگزاری جلسات فرهنگی مفید و موثر بوده که نتایج آن در زندگی روزمره مردم ظهور و بروز داشته باشد لذا لازمه چنین نتیجه ای انجام عملی کارهای بزرگ و اثرگذار فرهنگی است.
رضا برزگر مدیرکل فرهنگی امور روستایی نهاد ریاست جمهوری در این جلسه گفت : هدف ما از برگزاری این جلسه این است که با تشکیل اتاق فکر فرهنگی برای روستاها بتوانیم شاخص های فرهنگی را در روستاها ارتقا دهیم.
*15 مهر ماه به عنوان روز ملی روستا نامگذاری می شود
وی از تصمیم دولت برای نامگذاری روز 15 مهر ماه به عنوان روز ملی روستا در تقویم خبر داد و ابراز داشت: این نامگذاری که از سال آینده وارد تقویم جمهوری اسلامی می شود باعث خواهد شد تا نگاه ویژه ای به روستاها شکل بگیرد و مسائل، مشکلات و استعدادهای روستاها شناخته شود.
مدیرکل فرهنگی امور روستایی نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: با توجه به این که بیش از یک سوم جمعیت کشور روستا نشین هستند، اگر بتوانیم مشکلات روستا ها را حل کنیم در واقع موفق به حل بسیاری از مشکلات شهرها خواهیم شد.
برزگر با اشاره به ضرورت بهره گیری از عالم و روحانی در روستاهای استان برای برطرف شدن مشکلات فرهنگی تاکید کرد: باید با ارتباط نزدیک با حوزه های علمیه از ظرفیت ها و پتانسیل های بالای آن در جهت انجام کارهای موثر فرهنگی استفاده کنیم.
حجت الاسلام مهدی راثی مسئول امور مبلغین سازمان تبلیغات استان گیلان نیزدر این نشست گفت: هر چه از عمر انقلاب می گذرد، دامنه تهاجم فرهنگی دشمنان وسیعتر و برخی ناهنجاری های اجتماعی نیز بیشتر دیده می شود.
مسئول امور مبلغین سازمان تبلیغات استان گیلان تصریح کرد: باید برنامه ریزی های فرهنگی به نحوی باشد که برای دوران ابتدایی تولد افراد جامعه و حتی قبل از تولد تا دوران مدرسه و دانشگاه و وارد شدن آنها به محیط کار و اجتماع برنامه های فرهنگی هدفمند و موثر وجود داشته باشد.
وی با اشاره به این که مهمترین نواقص کارهای فعلی فرهنگی مربوط به زیرساخت های فرهنگی می باشد، ادامه داد: اگر در برنامه های فرهنگی دو عنصر تعیین کننده هدف و برنامه وجود نداشته باشد هرگز نمی توانیم در انتقال مفاهیم دینی در جامعه موفق عمل کنیم.
*ضرورت حضور یک روحانی درشورای روستا
سید عیسی مهدوی مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری گیلان نیز در این جلسه، گفت: در حقیقت شورای فرهنگی روستایی، شورایی تخصصی میباشد که حضور فردی روحانی به عنوان عالم دینی در این شورا ضرورت دارد.
وی با اشاره به اینکه نقش حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی در انجام کارهای فرهنگی در روستاها بسیار تعیین کننده هستند، افزود: در انجام کارهای فرهنگی باید توجه کنیم که در هر منطقه با توجه به مختصات و ویژگی های خاص خود نیازهای فرهنگی نیز متفاوت است.
مدیرکل امور روستایی و عشایری استانداری با اشاره به این که یکی از راهکارهای موثر فرهنگی در روستاها، با توجه به تحقیقات صورت گرفته، تشکیل شورای فرهنگی با همکاری مردم و مسئولین در درون روستا است، تصریح کرد: مهمترین مانع تشکیل شورای فرهنگی در روستاها کمبود روحانی و عالم دینی است، چه اینکه تشکیل یک شورا فرهنگی بدون وجود محوریتی اطمینان بخش نمی تواند مشکلات را حل و فصل نماید.