به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین نجفی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه، پیش از ظهر امروز در این نشست، درباره اهداف اخلاقی سفر حج اظهار داشت: انواع مسایل اخلاقی اعم از دروغ، ریا، عجب، خودنمایی و ... در سفر حج وجود دارد که این مسائل و معضلات مختص به این سفر نیز نیست و به قبل و بعد سفر مرتبط است.
وی، آسیب های اخلاقی موجود را بر دو روش نظری و عملی برشمرد و با اشاره به فرمایش امام علی(ع)، تصریح کرد: امام علی(ع) در امان ماندن از بدیها را منوط به در امان ماندن از زبان، غریزه جنسی و شکم معرفی میکند و نوع آسیبهای اخلاقی در حج از نوع عملی است.
نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مدینه با اشاره به سابقه فریضه حج در دوران طاغوت، ابراز داشت: اوضاع امروز حج با گذشته غیر قابل مقایسه است.
در ادامه این نشست، حجت الاسلام والمسلمین خادمی، نماینده بعثه مقام معظم رهبری در مکه، برنامه ریزی حوزه های علمیه در جهت ترویج اخلاق و مباحث تربیتی و تهذیبی در جامعه را بسیار مهم دانست و یادآور شد: بسیاری از مشکلات و آسیبهایی که دامنگیر برخی از حجاج میباشد، مربوط به جامعه امروز است و حوزه های علمیه می توانند با برنامه ریزی دقیق، این مشکل را رفع کنند.
وی با اشاره به لزوم تقویت جامعه به لحاظ اخلاقی، تأکید کرد: بسیاری از مشکلات اخلاقی ایجاد شده در جامعه به دلیل از بین رفتن قبح گناه است و در واقع هرچه در پشت جبهه حج کاشته شده باشد، در موسم حج برداشت می شود.