به گزارش خبرگزاری حوزه، دکتر حسن بنیانیان، در نشست بررسی ابعاد تبلیغی و ارتباطی حج، در پژوهشکده سازمات و حج و زیارت در قم، به تبیین راهکارهای اثرگذاری فرهنگ حج در جامعه پرداخت و گفت: تمامی فعالیتهای بشری با توجه به وسعت تأثیرگذاری، تا ابد ادامه دارد؛ بنابراین، اگر در سفر معنوی حج، انسانها احیا شوند، آثار مثبت وسیعی را شاهد خواهیم بود.
وی در ادامه درباره راهکارهای گسترش اثرگذاری فرهنگ حج در جامعه، ابراز داشت: ایجاد تحول معنوی در افراد از جمله دستآوردهای حج است؛ البته در این عرصه، حفظ و نگهداری از این تحول بعد از سفر حج در میان حجاج، از مهمترین مسایل میباشد.
بنیانیان خاطرنشان کرد: سفر حج در ارتباطات فرد نسبت به خداوند، خود، مشی زندگی، شغل، تحولات اجتماعی و نوع زندگی خانوادگی تحولاتی ایجاد میکند که حفظ این تحولات در فرد، میتواند شاهد نتایج ارزشمندی در جامعه بود.
وی با بیان این که روحانی کاروان نباید در فعالیت ها و برنامههای دینی و فرهنگی، تنها به ارتباط خود با حجاج توجه داشته باشد، افزود: در سفر حج، روحانی کاروان، بخشی از این سفر است، مدیر کاروان، فضای پذیرایی، محیط عمومی کاروان، محتوای برنامهها و... از دیگر مسائل تأثیرگذار در ایجاد تحول معنوی در فرد هستند؛ از این رو روحانی کاروان باید نسبت به آنها توجه داشته باشد.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بی توجهی به همه مسایل تأثیرگذار در سفر حج را دلیل ناموفق بودن برنامهها و تأثیرگذاری معنوی بر حجاج دانست و ادامه داد: گاهی روحانی کاروان تلاش فراوانی انجام میدهد، ولی به دلیل بی توجهی به برخی مسائل تأثیرگذار، نتایج دلخواهی به دست نمیآید.
وی افزود: روحانی در کنار اصلاح برخی رفتارها و عادتهای نادرست افراد در سفر حج و تلاش برای ترسیم راه درست پیش روی آنها، باید نسبت به اصلاح نگرش نادرست برخی افراد در رابطه با نظام و ارزشهای انقلاب نیز اهتمام داشته باشد.
بنیانیان، اصلاح فرهنگ زندگی افراد را نیازمند تحلیل و دانستن معنای درست فرهنگ ذکر کرد و عنوان داشت: فرهنگ دارای لایههای مختلفی است که اصلیترین لایههای آن، اعتقادات شامل اعتقاد به توحید، عدل، معاد و ... است که در زندگی روزمره با آن روبرو هستیم.
وی، فطرت، محیط جغرافیایی، تحولات تاریخی، ارتباط با جوامع مختلف، پیشرفت و توسعه را از عوامل اصلی شکل دهنده فرهنگ برشمرد و گفت: آن چه در جامعه مشکلاتی را ایجاد کرده، اعتقادات نیست، بلکه مشکل آن جایی است که اعتقادات در عرصه زندگی ما نمودی ندارد.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه دین در جامعه بسیار تأثیرگذار است، افزود: اسلام ناب با توجه به جامعیت، بر خلاف دیگر مکاتب، در زندگی بشری تأثیر بسزایی دارد و در آن، ارزشها و احکام عملیه تبیین شده است.
وی در پایان با تأکید بر این که برای کار فرهنگی اصیل، باید بتوانیم به قلوب افراد نفوذ یابیم، ابراز داشت: برای این که نتیجه نیت و عمل افراد در کارها، اسلامی باشد، نباید به سراغ ابزاری برویم که تنها ظاهر مسئله را اصلاح می کنند، بلکه باید فطرت الهی افراد را بیدار و آن را به عنوان اعتقادی در وجود فرد نهادینه کرد.
انتهای پیام// 15/ 313