به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین توسلی، پیش از ظهر امروز، در هم اندیشی اعضای هیأت علمی و پژوهشگران پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی، با اشاره به اصول صحیح پژوهش، گفت: پژوهش مطلوب و ایدهآل بایستی سراسر مسأله باشد و برای قرار دادن و نوشتن هر پاراگراف آن، دلیل علمی و تخصصی وجود داشته باشد.
وی، درباره مسأله در پژوهش و ضرورت پرداختن به آن، خاطر نشان کرد: مسأله در پژوهش، همان دغدغهای است که پژوهشگر قصد تنقیح و رفع آن از طریق مقوله پژوهش را دارد، از همین روست که مبنای پژوهش بر روی مسأله استوار است.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با اشاره به بایستههای پژوهشی، عنوان کرد: اهتمام پژوهشگر باید بر روی پرداختن به عمق مباحث باشد و از توجه به ظواهر مسایل پرهیز کند.
وی ضمن تأکید بر مسأله محور بودن پژوهش، تصریح کرد: پژوهش مطلوب، پژوهشی است که صرف تألیف و جمع آوری نباشد و مسأله محور باشد.
حجت الاسلام والمسلمین توسلی با اشاره به ضرورت لحاظ شدن مبانی علمی و تخصصی در پژوهش، ابراز داشت: در پژوهش مطلوب باید از مقدمات مرتبط استفاده شود و نباید از هر مطلب مفیدی، صرف مفید بودن استفاده کرد و به تعبیری پژوهش نباید تزئینی باشد.
وی، درباره آفات پژوهشی که گریبانگیر پژوهشگران میشود، افزود: یکی از آفات پژوهشی، استفاده از مقدمات طولانی در پژوهش است، مانند مقدمه هستی، شناسانه که البته این مقدمه استقلالی به محتوا و استفاده از آن لطمه وارد میکند.
رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، گردآوری مطالب منابر را از دیگر آفات پژوهش دانست و گفت: پژوهش، موضوعی کلی نیست، بلکه موضوعی خرد و جزئی است و از طرفی برخی مباحث پژوهشی خاستگاه اجتماعی دارد.
وی، درباره خلأهای موجود در پژوهش نیز یادآور شد: توجه به این نکته که پژوهش برای حل مسأله است و مخاطبان آن، متخصصین هستند، کمک زیادی به پژوهشگران میکند.
حجت الاسلام والمسلمین توسلی، شرط رشد پژوهش را تکریم علم و عالم دانست و اظهار داشت: متأسفانه فضای تکریم از علم و عالم به سردی گراییده، این در حالی است که عالمان در خط مقدم جبهه فرهنگ قرار دارند و وظیفه ما پشتیبانی از آنان است.